Fietstoer als ode aan Marcel Kint en Omer Decock

V.l.n.r.: Astor, Petrus Paklons, Marniek Kint, Tim, Eric, Grégory Decock, Pieterjan. © JVGK
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Fietsfabrikant Marniek Kint en kunstenaar Grégory Decock eerden hun grootvaders Marcel Kint en Omer Decock met een fietstoer. Dit in het kader van de tentoonstelling Memore/Echo.

Zondag zijn Marniek Kint en de Franse Grégory Decock gestart aan de Marcel Kint/Omer Decock REMEMORIAL met de M. KINT Bicycle Tour/OMER Brewery. Ze doen dit om hun grootvaders Omer Decock en wereldkampioen 1938 Marcel Kint te eren.

Expo in teken van koers

Kunstenaar Grégory Decock was in Kortrijk op zoek naar de roots van zijn grootvader Omer Deock, die afkomstig is uit Kortrijk en in Frankrijk woonde. Grégory leerde Marniek Kint kennen, de kleinzoon van wereldkampioen Marcel Kint, en het merk M.Kint opwaardeerde. Grégory wilde graag met vrienden kunstenaars uit Brussel en Frankrijk een tentoonstelling maken, in samenwerking met Avee Gallery van Petrus Paklons. De expo was te zien tot zondagavond in BuBox Kortrijk. In de tentoonstelling Memore/ECHO stond alles in het teken van wielrennen in het algemeen en een eerbetoon aan wereldkampioen Marcel Kint in het bijzonder.

Fietstoer als ode aan Marcel Kint en Omer Decock
© JVGK

Om de tentoonstelling af te sluiten reden Marniek en Grégory de etappes M. KINT Bicycle Tour/OMER Brewery. Omdat het woord OMER hem in het straatbeeld opgevallen was ging Grégory op bezoek naar de Brouwerij Omer Vanderghinste. “De naam Omer herinnerde mij aan mijn grootvader uit Kortrijk, vandaar. De dag van de toer is niet toevallig. Op 20 september was er niet enkel de aankomst van de Ronde van Frankrijk, maar ook de verjaardag van Marcel ‘De Zwarte Arend’ Kint. Symbolischer kan niet.” Marniek Kint maakte speciaal een fiets van het merk M.Kint, naar een model van zijn grootvader.

Een fiets naar het model van Marcel Kint.
Een fiets naar het model van Marcel Kint.© JVGK

De tentoonstelling is nog een keer te zien op 26 september tijdens KRTRK Bazaar op het Overbekeplein met een brocantemarkt en animatie.

https://www.youtube.com/watch?v=cttYOyydLV8

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier