Fietsende zuster Coleta Maenhout in het goud

Pastoor Wim Seynaeve zette de 'gouden' zuster Coleta Maenhout in de bloemen. © NOM
Redactie KW

Doordat zij op vele fronten buiten het klooster en op de parochie actief was en is, is zuster Coleta Maenhout in Heule goed bekend. Afgelopen zondag viel haar dan ook een warme hulde te beurt bij haar gouden kloosterjubileum.

Zuster Coleta (73) is afkomstig van Lichtervelde. Ze studeerde aan de verpleegstersschool Ic Dien in Roeselare. Daar waren ook de Zusters van Liefde van Heule actief en zo kwam ze met hen in contact. Na haar studies besloot ze in te treden en dat deed ze op 21-jarige leeftijd in 1965. Op 27 augustus 1967 volgde dan haar professie. Van 1968 tot 1986 werkte zuster Coleta bij het Wit-Gele Kruis in Heule. Daarna stond ze in voor het onthaal in het moederklooster in de Mellestraat.

Pastoralen

In 2006 verhuisde zuster Coleta naar het huis Ter Bronne. Eerder al was ze actief in de parochiepastoraal. Vele jaren was ze de drijvende kracht achter de dooppastoraal en in 2014 werd ze nog in de bloemen gezet voor een kwarteeuw inzet. Nu werkt ze hoofdzakelijk mee in de ziekenpastoraal. Op zondag verwelkomt ze in de kerk graag de gelovigen en ze doet ook dienst op het kerkhof .

Tijdens de viering herbevestigde zuster Coleta haar religieus engagement. “Ik ben blij te behoren tot de kleine gemeenschap van gelovigen in een wereld waar velen God niet meer kennen…“, zei ze. Pastoor Seynaeve noemde haar de bezige parochiebij die zich graag tussen de mensen begeeft: “Als ze met de fiets op pad is, trekt ze geregeld de remmen dicht om naar de mensen en hun bekommernissen te luisteren. Ze is een échte Zuster van Liefde.” (NOM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier