Fietsen voortaan toegelaten in Leopoldpark in Oostende

© GLO
Redactie KW

In Oostende mag je voortaan weer fietsen in het Leopoldpark. Daarmee draait de nieuwe bestuursploeg nog een beslissing van de vorige terug. De oppositie reageert teleurgesteld. “Dit is een duidelijk voorbeeld dat voor deze meerderheid senioren niet belangrijk zijn”, zegt Karel Labens.

“Oostende heeft de ambitie om dé fietsstad van Vlaanderen te worden“, zegt Mobiliteitsschepen Björn Anseeuw (N-VA). “We zullen investeren in veilige fietsinfrastructuur zoals fietstunnels en fietsstraten. Maar ook met bestaande infrastructuur kunnen we veilige fietsverbindingen realiseren. Daarom laten we fietsen in het Leopoldpark voortaan toe”, verduidelijkt hij. “Het is de bedoeling om de verkeersborden aan het park in de loop van volgende week aan te passen. Van zodra dat is gebeurd, is fietsen in het park echt toegelaten.”

De fractie SP.A-Stadsmakers reageert verbolgen op het nieuws. “Daar gaat de rust voor de wandelaars en de senioren die aan de waterkant willen genieten van hun quality time“, zegt gemeenteraadslid Karel Labens.

“Met zoveel scholen in de omgeving zal dit park een fietssnelweg worden en dit terwijl er rondom het park voldoende mogelijkheden zijn om veilig te fietsen. Dit is een duidelijk voorbeeld dat voor deze meerderheid senioren niet belangrijk zijn. Fietsers zijn voor ons ook belangrijk en we moeten dan ook bekijken in welke parken dit wel kan. Maar het Leopoldpark is volgens ons geen goed idee”, geeft hij mee.

(GLO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier