Fietsen Ampoorter op een week tijd verhuisd naar de Oostmeetstraat

Zoon Yoran, Sharon Maene en Stephen Ampoorter in de nieuwe fietsenzaak in de Oostmeetstraat. © BC
Redactie KW

Stephen Ampoorter en Sharon Maene zijn met hun fietsenzaak verhuisd van het Hoogkwartier naar de Oostmeetstraat in Koekelare. De toonzaal oogt momenteel nog wat leeg, maar daar komt snel verandering in. “De mensen hebben de fiets herontdekt tijdens de coronacrisis. De fabrikanten kunnen de vraag niet meer bijhouden.”

Stephen Ampoorter begon in maart 2017 als fietsenmaker te werken bij hem thuis langs het Hoogkwartier in Koekelare. Al snel had hij veel werk en in januari 2018 bouwden Stephen en zijn echtgenote Sharon Maene een atelier achter hun woning. Ze verkochten er alles: kinder-, dames-, heren-, sport- en elektrische fietsen en uiteraard ook alle fietsbenodigdheden en accessoires.

Al die voorgenoemde zaken, plus werkmateriaal, hebben ze op een week tijd verhuisd naar de nieuwe winkel in de Oostmeetstraat. Je vindt hen terug aan de achterkant van Delhaize. “Het is allemaal vrij snel gegaan”, begint Stephen. “Onze fietsenzaak werd te klein, maar het was heel toevallig dat we de huisbaas van dit pand tegenkwamen en hij erover vertelde.”

Snel beslist

“Hier was vroeger Koeltechniek Depreitere gevestigd en het pand stond leeg. Zoveel extra ruimte, een mooie locatie, … we hebben niet lang getwijfeld. Drie dagen later hakten we de knoop door en nog eens een week later waren we al verhuisd. Afgelopen maandag hebben we de deuren geopend. Dankzij onze helpers is de verhuis vlot gelukt, want we hadden heel veel meer staan dan we dachten …”, glimlacht Stephen.

Sharon blijft halftijds werken als logistiek assistente in het labo van AZ Damiaan en Stephen werkt enkele halve dagen per week als zelfstandig schrijnwerker. “Toch hebben we onze openingsuren nog wat uitgebreid. Op maandag, dinsdag en vrijdag openen we nu al om 14 uur, terwijl dat vroeger pas om 16.30 uur of 17.30 uur was. Op donderdag en zondag zijn we gesloten, op woensdag en zaterdag zijn we de hele dag open.”

Nieuwe fietsen

Fietsen Ampoorter heeft enkele drukke maanden achter de rug. “We zaten er toch even mee in toen de coronacrisis uitbrak. Wat bijvoorbeeld met alle fietsen die we normaal verkopen rond de communiefeesten? Maar we hebben er niets van gevoeld, de communicanten kregen of kochten met hun centjes toch een fiets.”

“De mensen hebben het fietsen herontdekt tijdens de coronacrisis. Zeker het elektrisch fietsen heeft een boost gekregen. Er zijn ook mensen die hun geld investeren in een fiets, omdat hun vakantie in het water viel.”

“De fabrikanten van heel wat fietsenmerken kunnen de vraag voorlopig zelfs niet meer bijhouden. Pas in september zullen we onze toonzaal opnieuw kunnen vullen met heel wat nieuwe fietsen. We kijken er al naar uit”, besluit Sharon. (BC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier