Fietsbieb is naar vroeger pand De Rinkel verhuisd

Vrijwilligers Eveline Spiessens en Jacky Somers poseren in de Fietsbieb in de Peperstraat met verantwoordelijke Christophe Capoen en dochter Lotte (12).©TOM VAN HOUTTE foto TVW
Vrijwilligers Eveline Spiessens en Jacky Somers poseren in de Fietsbieb in de Peperstraat met verantwoordelijke Christophe Capoen en dochter Lotte (12).©TOM VAN HOUTTE foto TVW
Redactie KW

De Tieltse Fietsbieb is verhuisd van Mivalti naar de vroegere locatie van activiteitencentrum De Rinkel in de Peperstraat. “Mivalti had de garage die we gebruikten nodig en in onze nieuwe verhuurstek hebben we meer plaats om onze ruim 100 huurfietsen te stallen”, zegt Christophe Capoen.

De Fietsbieb, een initiatief van Beweging.net, was tot dusver in een garage op het domein van Mivalti in de Gruuthusestraat te vinden. “Mivalti gaf ons te kennen die ruimte zelf te willen inpalmen, maar eigenlijk waren we ook door plaatsgebrek gedwongen om een nieuwe locatie te zoeken. Omdat er amper plaats was voor onze ruim 100 huurfietsen moesten we ze naar buiten brengen om aan ontleners te tonen, maar in regenweer zoals vandaag (vorige zaterdag, red.) is dat uiteraard niet ideaal”, zegt Christophe Capoen, die samen met Klaas Carrette verantwoordelijk is voor de Fietsbieb.

In winter op afspraak

Het stadsbestuur verwees hen naar de vroegere thuis van het activiteitencentrum De Rinkel in de Peperstraat, waar de Fietsbieb vorige zaterdag voor het eerst de deuren opende. Bij momenten was het er al meteen erg druk. “Normaal zijn we elke derde zaterdag van de maand toegankelijk van 10 tot 12 uur, de eerstvolgende keer op 15 mei dus. We kozen echter om al een weekje vroeger te heropenen, omdat we al stilliggen sinds oktober vorig jaar.” In de wintermaanden wordt er wel op afspraak gewerkt.

Een ruime vrijwilligersploeg bestuurt de Fietsbieb. Christophe en Klaas kunnen rekenen op de diensten van fietsherstellers Bart De Bruyne en Silvère Minne en verder op de inzet van Liesbet Devlamynck, Jacques en Jasminka Poppe, Davy Rosseel, Jacky Somers, Eveline Spiessens, Nico Verbeke, Daniël Vergote en Christophe Vermaete.

Interessant voor kids

“De Fietsbieb is vooral interessant voor kinderen. Je hoeft voor hen niet langer een tweewieler op de groei te kopen, maar gewoon eentje die past”, aldus nog Christophe. Je betaalt immers 20 euro abonnementsgeld per jaar, onafhankelijk van het aantal fietsen dat je ontleent. Daar bovenop komt een waarborg van 20 euro die je terugkrijgt als je de gehuurde fiets in goede staat terugbrengt. (TVW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.