Familie, oud-leerlingen en collega’s nemen massaal afscheid van hun chef Cornelis in Veurne

Een indrukwekkende erehaag begeleidde Thierry naar de uitvaartdienst. © JT
Redactie KW

Maandagvoormiddag namen honderden oud-leerlingen, personeel van de hotelschool, collega’s, vrienden, familie en kennissen afscheid van chef Thierry Cornelis.

Voor het uitvaartcentrum in Veurne hadden veel vrienden van Thierry plaats gevat in witte kledij of in koksoutfit om een indrukwekkende erehaag te vormen als eerbetoon aan hun gepassioneerde chef. In het uitvaartcentrum konden een tweehonderdtal familieleden en leden van de verschillende verenigingen en culinaire ordes, waar Thierry deel van uit maakte, aanwezig zijn.

De uitvaart werd gestreamd zodat iedereen de plechtigheid kon volgen. Ook in de hotelschool van Koksijde, waar Thierry bijna 30 jaar les gaf, werd de dienst door een dertigtal oud-personeelsleden van de school gevolgd op een groot scherm.

Leraar in hotelschool

Tijdens de serene plechtigheid kwamen onder meer zijn dochter en zoon aan het woord. Zij dankten hun vader voor de vele mooie momenten en voor de liefde die hij hen gaf. Een afgevaardigde van de ’33 Meesterkoks’ belichtte de professionele kwaliteiten van chef Cornelis. Een collega van de hotelschool van Koksijde bracht hulde aan de chef die dicipline, stiptheid en vaardigheden fenomenaal wist te combineren. Thierry Cornelis kan bogen op een rijkgevuld beroepsleven in verschillende gerenommeerde zaken en kon deze hard maken toen hij als leraar in de hotelschool zijn talenten doorgaf aan de vele honderden leerlingen.

Fotomontages met familiefoto’s gaven een blik in het leven van een gewaardeerde vader, keukenchef en collega. Het gevuld parcours van deze flamboyant gedreven en sport minnende chef nam jammer genoeg een veel te vroeg einde.

Hoe noemt een plas water die achterblijft, vroeg hij eens aan zijn dochter toen ze samen aan zee wandelden. Dat is een ‘kelle’ leerde Thierry haar. Het werd meteen de naam van hun restaurant in de Zeelaan in Koksijde die hij samen met zijn vrouw en familie uitbouwde tot een toprestaurant.

(JT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier