Ex-radioman Joris De Voogt overleden in Oostende

© BELGAIMAGE
Redactie KW

Joris De Voogt is vrijdagnacht in Oostende aan een hartaanval bezweken.

De Voogt was een grote man in de cultuurwereld. Zo is hij nog directeur geweest van de radioafdeling van het RITCS in Brussel en presenteerde hij ‘Boum Boum’, een legendarisch bluesprogramma op de radio dat werd samengesteld door Frank Van Rampelberg.

Als diensthoofd Cultuur Brugge en directeur van de Stadsschouwburg stond hij mee aan de basis van de réveille van het culturele leven in Die Scone. Ook stond hij aan de wieg van de Kunstrepubliek West-Vlaanderen, een ludieke actie die hij met zijn boezemvriend Kurt De Francq lanceerde. Met deze actie ijverden ze voor meer (Brusselse) cultuursubsidies voor onze provincie. Iets waar later ook gehoor aan gegeven werd.

Hij stond aan de wieg van De Republiek in Brugge en was directeur van het ter ziele gegane theater Het Net, voorheen De Korre. Verder baatte De Voogt de wijnbar Zio Gio in Oostende uit en verrichte hij ook werk als reisjournalist voor Het Laatste Nieuws.

Samen met Brigitte Balfoort schreef Joris de boeken ‘Koningin Fabiola – Een meisje van 80‘ en ‘Koningin Fabiola, het eeuwige meisje 1928-2014‘.

(SVV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier