Evy Becquart wil dat gemeente Ingelmunster rotonde dringend aanpakt

Evy staat op de rotonde die niet veilig is voor fietsers en bromfietsers. (foto FODI)
Redactie KW

Op dinsdagavond 23 april komt de gemeenteraad bijeen. Evy Becquart (De Brug/N-VA & Open VLD) informeert in een extra agendapunt naar de timing voor de heraanleg van de rotonde in de Meulebekestraat.

“De rotonde (N50) langs de Ringbaan in de Meulebekestraat ligt er niet goed bij”, zegt Evy. “Het wegdek is heel hobbelig wat toch wel de nodige gevaren inhoudt voor de gebruikers, in het bijzonder voor mensen die zich op een motor verplaatsen. Ook het fietspad wordt druk gebruikt. Ik ga aan het gemeentebestuur enkele vragen stellen: Is er al een concrete timing voor de heraanleg van deze rotonde? Wat gebeurt er met de fietspaden? Blijven die op dezelfde plaats liggen op de rotonde of gaan die eruit?”

Steenslag

“Spijtig genoeg stel ik regelmatig vast dat er heel wat steenslag op het fietspad ligt. Dat komt de veiligheid en het comfort van de fietser niet ten goede. Wie staat in voor het onderhoud van dit fietspad? Is er een bepaalde frequentie, waarmee het fietspad wordt geveegd of gebeurt dit op afroep? Met de nabijheid van het centrum en de verschillende scholen is het belangrijk dat mensen te voet veilig de Ringbaan kunnen oversteken, wat momenteel niet echt het geval is. Kan er bij de heraanleg dan ook bijzondere aandacht zijn voor de voetganger?” (Patrick D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier