Eva werkt haar passie uit bij Atelier Ouvert: “Ik gebruik eerlijke en lokale producten”

Eva Decorte van kookworkshop Atelier Ouvert. © BRU
Redactie KW

Wie duurzaam wil gaan koken en daarbij inspiratie wenst op te doen, kan sinds kort terecht bij ‘Atelier Ouvert’ in de Kattestraat. Via diverse kookworkshops wil Eva Decorte haar passie voor de duurzame keuken doorgeven aan haar cursisten. Opmerkelijk, meer vrouwen dan mannen vonden tot op heden de weg naar deze duurzame kookworkshops.

Door Nico Speleers

Eva Decorte (25) heeft een grote passie voor koken, die ze sinds midden september ook graag deelt met iedereen die liefhebber is van eerlijk koken en eten. Onder de noemer ‘Atelier Ouvert’ organiseert Eva op geregelde tijdstippen thema-kookworkshops die plaatsvinden in haar demo-kookruimte die geïntegreerd werd binnen Stroomop langs de Kattestraat.

Eigen recept

“Bij Atelier Ouvert wordt steeds van start gegaan vanuit een eigen recept. Telkens wordt daarbij een specifiek deel uit de keuken behandeld, zoals ‘Italiaans’ of ‘Basis brood bakken’. De producten die daarbij telkens gebruikt worden zijn eerlijk en lokaal. Veelal gaat het trouwens om bioproducten”, vertelt Eva, die zelf in haar vrije tijd hobbykok is. Ze deed ervaring op in de keuken van het hotel waar ze vroeger werkte. Dit zorgde ervoor dat ze zich verder ging verdiepen in de duurzame keuken.

“Wie Atelier Ouvert bezoekt, leert onder meer werken met een elektrische steenbakoven en een echte authentieke steenbakoven op hout”, vervolgt Eva. “Niet alleen volwassenen zijn welkom. Zo wordt op de laatste dag van de kerstvakantie ook een kookworkshop georganiseerd voor kinderen van 4 tot 9 jaar. Na een korte onderbreking wordt dan vanaf donderdag 23 januari het nieuwe workshopseizoen voor volwassenen verdergezet. Wie graag eens zijn collega’s of vrienden uitdaagt met een teambuilding in de vorm van een kookworkshop is eveneens welkom in mijn atelier. Vanaf tien cursisten kan zelf het thema gekozen worden waarin we werken.”

Wie bij Atelier Ouvert een kookworkshop volgt, mag na de bereiding van het gerecht mee aan tafel schuiven. Meer info over dit unieke kookatelier en inschrijven om deel te nemen aan een van de aangeboden kookworkshops kan via www.atelierouvert.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier