Eugeen vertrokken naar Compostela

Redactie KW

Eugeen Vancamelbeke (54), de dooppeter van Wouter Detavernier, die vorig jaar in november overleed, vertrok zaterdagmorgen omstreeks 6 uur met de trein naar Spanje.

Eugeen wil op zijn pelgrimstocht zijn petekind Wouter en twee overleden neven meenemen. “Ik wil hun zielen weer tot leven brengen en hen meenemen naar Compostela”, zegt hij. Eugeen draagt T-shirts met de foto’s van de drie overledenen op. Hij zal 42 dagen stappen en houdt zijn ervaringen bij op de Facebookpagina ‘Wouter gaat op reis’.

Met zijn pelgrimstocht wil Eugeen ook geld inzamelen voor De Engelenhoeve 2.0 – Wouters huis, waar snoezelactiviteiten en huifkartochten voor kinderen en volwassenen met een beperking of met dementie gratis aangeboden worden. Er moet nog een sanitaire ruimte geïnstalleerd worden met bubbelbad en jacuzzi. Het is ook de bedoeling om een verblijf te creëren in een woning op wielen. Er komen jaarlijks zo’n 1.500 kinderen en volwassenen naar De Engelenhoeve 2.0. “Als we voldoende budget hebben – en dit betekent 25.000 tot 30.000 euro – kunnen we zeker voor drie- à vierduizend kinderen iets betekenen!”

Meer info op info@engelenhoeve.be en op de Facebookpagina ‘Wouter gaat op reis’.

Wie de tocht van Eugeen wil ondersteunen, kan een bijdrage storten op BE96 8508 3133 9205 met de vermelding ‘Wouter gaat op reis’.

(EDB – foto EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier