Ertebrekers maakt line-up Grensrock in Menen compleet

Grensrock vindt plaats op 28 en 29 juni. © NV
Redactie KW

De toekomst van Grensrock zat enkele maanden geleden wat schots en wankel door het wegvallen van een van de belangrijkste sponsors. De organisatie liet toen al snel weten dat het legendarische festival ook dit jaar nog ‘alive and kicking’ op de menigte zal worden losgelaten. En nog altijd gratis!

De organisatoren gaven al heel vroeg enkele namen prijs en deze waren niet van de minsten. Op zaterdag 29 juni zakken twee topbands gezwind richting Menen af en ze luisteren naar de naam ‘K’s Choice’ en ‘De Mens’. De Mens wordt 27 in 2019 en op een leeftijd waar de gemiddelde rockster het opgeeft, is de band rond Frank Vander linden levendiger en energieker dan ooit. Deze band stond al driemaal op het podium, namelijk in 1996, 2005 en 2008.

K’s Choice werd door Sarah Bettens en haar broer Gert in 1992 in Antwerpen opgericht. En nu wordt de band nog steeds tot de Belgische top gerekend. In 2017 blies K’s Choice al 25 kaarsjes uit en stond in 1995 voor de eerste maal op Grensrock.

De voorbije edities waren eerder aan de alternatieve bands, maar dit jaar wil Grensrock blijkbaar terug de populaire toer opgaan. Een band uit eigen streek op het podium lokken was terug een sleutelmoment voor de organisatie en de keuze viel dit keer op de Id!ots, de formatie van Luc Dufourmont. Deze ‘local heroes’ zullen hun plek op het podium zeker niet gestolen hebben.

Maar voor dit heerschap de kans krijgt om het terrein laten daveren mag Kapitein Winokio nogmaals op zaterdag de spits afbijten met gezellige en leuke kinderliedjes in een amusant en muzikaal live jasje. Na de kapitein mag de jonge rockband RHEA uit Gent met scheurende riffs hun klassieke rock ‘n’ roll, met een duidelijke moderne toets, laten gieren als voorprogramma van al deze gevestigde waarden.

Rockweekend

Vrijdag 28 juni is echter de grote start van het rockweekend en de band Carneia krijgt de eer om het hele gebeuren officieel te openen. Hun sound situeert zich ergens tussen post metal, alternative rock en prog rock, al is het moeilijk om hen in een hokje te duwen.

Een vierkoppig monster uit Gent, Fire Down Below, volgt hen op met een mix van fuzzed-out stoner, 90’s grunge, prog rock en spacerock.

“Onder het motto ‘preus’ op ons West-Vlaams verwelkomen we om 20.20 uur Flip Kowlier, Peter Lesage en Jeffrey Bearelle. Zeg maar de Ertebrekers. Catchy funky soul pop hip-hop of iets in die aard. Kortom, veel muzikale pareltjes doorspekt met heerlijke West-Vlaamse teksten.

The Sore Losers werden al een vierde keer gestrikt voor het festival. Een topband die al op heel wat grote festivals zoals Rock Werchter, Pukkelpop en Pinkpop stonden. Veel Rock met invloeden van blues en garagerock.

De afsluiter vrijdag luistert naar de naam Discobar Galaxie met muziek in de stijl van: van alles…. als ‘t maar fun en dansbaar is. Zaterdag mag het driekoppig Meense duo bestaande uit twee DJ’s en één licht-tovenaar, DMSTK 4D, Grensrock 2019 afsluiten met een ‘next-level’ feestervaring en eindeloos dansfeest.

(NVM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier