Recepten worden vaak doorgegeven van moeder op dochter of vader op zoon. Dikwijls zijn ze neergepend op losse blaadjes of in schriftjes en boekjes. Deze losse blaadjes boekjes bevatten een schat aan informatie en bovenal vormen ze de basis voor heel wat (vergeten) lekkernijen. Erfgoed zuidwest wil dit niet verloren laten gaan en gaat opzoek naar Zuid-West-Vlaamse gerechten. Denk maar aan 'Keiremelkstampers' op grootmoeders wijze, 'bloeierling' (bloedworst) met appelmoes of 'zurkelkedul'. Zuidwest vraagt zich af van welke gerechten en lekkernijen veel families een eigen recept hebben.

Wie iets kan vertellen over de herkomst van zijn of haar familierecept en/of welke leuke verhalen/herinneringen aan verbonden zijn, kan dit bezorgen aan erfgoed@zuidwest.be of www.erfgoedzuidwest.be/watschaftdepot. Naar aanleiding van het Erfgoedcafé op 14 november wordt er van de verzamelde gerechten een boekje gemaakt. Alle inzendingen worden beloond met een exemplaar van het receptenboekje. De culinaire erfgoedjury kiest drie winnende recepten. Die recepten vormen de inspiratie voor het Erfgoedcafémenu dat op 14 november geproefd kan worden in Uzien in Deerlijk. Bij elk gerecht neem je plaats aan een tafel waar een boeiende verteller - tijdens het eten - een inspirerend erfgoedverhaal brengt. Ontdek alle verhalen op de menukaart van zuidwest. Bij je inschrijving kies je jouw favoriete spreker. Het erfgoedcafé is een ontmoetingsavond rond erfgoed. Het is een coproductie van erfgoed zuidwest, Intercommunale Leiedal en de gemeente Deerlijk.

(PVH)

Recepten worden vaak doorgegeven van moeder op dochter of vader op zoon. Dikwijls zijn ze neergepend op losse blaadjes of in schriftjes en boekjes. Deze losse blaadjes boekjes bevatten een schat aan informatie en bovenal vormen ze de basis voor heel wat (vergeten) lekkernijen. Erfgoed zuidwest wil dit niet verloren laten gaan en gaat opzoek naar Zuid-West-Vlaamse gerechten. Denk maar aan 'Keiremelkstampers' op grootmoeders wijze, 'bloeierling' (bloedworst) met appelmoes of 'zurkelkedul'. Zuidwest vraagt zich af van welke gerechten en lekkernijen veel families een eigen recept hebben.Wie iets kan vertellen over de herkomst van zijn of haar familierecept en/of welke leuke verhalen/herinneringen aan verbonden zijn, kan dit bezorgen aan erfgoed@zuidwest.be of www.erfgoedzuidwest.be/watschaftdepot. Naar aanleiding van het Erfgoedcafé op 14 november wordt er van de verzamelde gerechten een boekje gemaakt. Alle inzendingen worden beloond met een exemplaar van het receptenboekje. De culinaire erfgoedjury kiest drie winnende recepten. Die recepten vormen de inspiratie voor het Erfgoedcafémenu dat op 14 november geproefd kan worden in Uzien in Deerlijk. Bij elk gerecht neem je plaats aan een tafel waar een boeiende verteller - tijdens het eten - een inspirerend erfgoedverhaal brengt. Ontdek alle verhalen op de menukaart van zuidwest. Bij je inschrijving kies je jouw favoriete spreker. Het erfgoedcafé is een ontmoetingsavond rond erfgoed. Het is een coproductie van erfgoed zuidwest, Intercommunale Leiedal en de gemeente Deerlijk. (PVH)