Er komen vier drinkwaterfonteinen in Brugge

Redactie KW

De fonteinen worden geplaatst in het voorjaar van 2016. Het gaat hier om een proefproject dat later zal worden geëvalueerd.

Het College van Burgemeester en Schepenen besliste om op 4 publieke plaatsen in Brugge drinkwaterfonteinen te plaatsen. Het gaat om het Graaf Visartpark, het Sasplein/Kruisvest, de Minnewaterbrug en het Astridpark.

De installatie van drinkwaterfonteinen op druk bezochte openluchtlocaties is een meerwaarde voor Bruggelingen en bezoekers. Het systeem om dit soort fonteinen te plaatsen op toeristische en/of sportieve locaties is ondertussen ingeburgerd in heel wat steden. De fonteintjes zijn er voor iedereen, voor jong en oud.

“Na het plaatsen van kilometeraanduidingen op de Vesten, het plaatsen van fietspompen, het toelaten van kleine terrassen in de winter, is dit opnieuw een kleine, maar degelijke maatregel die zorgt voor een levendige stad en die de levenskwaliteit voor Bruggelingen verhoogt”, aldus schepen Annick Lambrecht. “De fonteintjes ter hoogte van Sasplein/Kruisvest, Minnewaterpark en Visartpark zijn ideaal voor de vele joggers die er langslopen, die in het Astridpark en Visartpark kunnen dienen voor de vele spelende kinderen en bezoekers daar.”

“De fonteinen zijn speciaal ontworpen voor buitengebruik en zijn vandalismebestendig”, vult schepen Pierins aan. “Ze zijn robuust van vorm, uitgevoerd in beton met gechromeerde plaat. Kostprijs is 900 euro per stuk.”

Farys staat in voor het leveren, plaatsen en onderhouden van de fonteinen. De plaatsing gebeurt niet verder dan tien meter van het bestaande leidingnet. Farys zorgt ook voor een correcte afwatering en voor regelmatige kwaliteitscontrole van het drinkwater. Tijdens het winterseizoen worden de fonteinen buiten werking gesteld om vorstschade te voorkomen.

overzichtsplan-drinkfonteinen.pdf

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier