Emotioneel afscheid van 18-jarige Iliano Huyghebaert in Oostende

De kerk zat afgeladen vol.
Redactie KW

Zaterdagmorgen was de Sint-Petrus & Pauluskerk te klein ter gelegenheid van de uitvaartplechtigheid voor Iliano Huyghebaert, die op 18-jarige leeftijd uit het leven stapte en familie, vrienden en kennissen met verstomming sloeg.

Iliano was een levenslustige visser, die plannen smeedde om de jongste schipper, met een eigen boot, te worden in de visserij. In zijn jeugdjaren was hij sportief actief en als zoon van ex-prinses carnaval Ingrid Desmit, Prinses Smitje en pluszoon van Mario Deneve, Prins Bam-Bam, werd hij ook jeugdprins van Stad-Oostende, onder de naam van Peter Pan.

De kerk was afgeladen vol met ruim 800 mensen uit de carnavalswereld en de visserij. De aanwezigen waren getuige van een ingetogen plechtigheid, met veel foto’s, muziek en meerdere getuigenissen van familie en vrienden, die allen, op hun manier, hun spijt, ontroering en ongeloof, omtrent het plotse afscheid van Iliano, onder woorden brachten. Er vloeiden heel wat traantjes in de kerk.

De leden van de Orde van de Wullok vormden een erehaag
De leden van de Orde van de Wullok vormden een erehaag© FRO

Bij het naar buiten dragen van de lijkkist vormden de leden van de Orde van de Wullok, allen met blauwwitte sjaal, een erehaag. Het 51ste Wullokbal zou vandaag plaatsvinden, maar werd onmiddellijk uitgesteld en verplaatst naar 18 april.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan anoniem terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de website www.zelfmoord1813.be.

(FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier