Emma en Jietse zijn de West-Vlaamse verleiders in Temptation Island: “Geen medelijden met de koppels”

(foto Davy Coghe) © Davy Coghe
Bieke Cobbaert

Twee Bruggelingen spelen het spel van de verleiding in de nieuwe reeks van Tempation Island. Emma De Busscher (21) en Jietse Strubbe (22) blikken tevreden terug op hun zwoele avontuur. Of ze zullen scoren in Temptation Island is nog afwachten, maar de looks en de zwoele verleidersblik en het daarbij horende lichaam hebben ze alvast allebei. “Wij hebben geen compassie met de deelnemende koppels. Ze wisten waaraan ze begonnen!”

Binnenkort wacht ons een nieuwe portie Temptation Island. Een guilty pleasure voor velen onder ons, bittere ernst voor onze twee West-Vlaamse verleiders/hartenbrekers. Wij mochten in primeur kennis maken met Emma De Busscher en Jietse Strubbe, wie weet, misschien wel dé revelaties van Tempation Island 2019…

Hoe zijn jullie in de verleiding gekomen om jullie in te schrijven voor Temptation Island?

Emma: “Dat is eigenlijk begonnen als een grap. Ik ken enkele mensen die al hebben deelgenomen aan het programma. En Marvin, ook een Bruggeling, nam met zijn toenmalige lief Louise deel aan een vorige reeks van Tempation Island. Marvin is trouwens mijn ex.” (lacht)

Jietse: “Ik had mij voor de reeks van 2018 al ingeschreven, maar toen werd ik niet geselecteerd. Toch hadden de mensen van de productie mijn naam onthouden en voor de nieuwe reeks werd ik zelf opgebeld. Ik heb zonder twijfel meteen toegehapt.”

Emma: “Ik had mij ingeschreven samen met een vriendin. Ik haalde de selectie en voor dat ik het goed en wel besefte zat ik op het vliegtuig. En daar kwam ik dan Jietse tegen. We kenden mekaar al. Heel toevallig.”

Jietse: “Niet dat we close waren, maar we kennen elkaar wel van in Brugge.”

Laat ons niet op onze honger zitten, zal deze nieuwe reeks Temptation Island de verwachtingen van de kijker inlossen?

Jietse: “Wij kunnen natuurlijk niet verklappen wat er zal gebeuren, maar wie naar Temptation Island kijkt, kickt op drama. En ik kan wel zeggen: wie drama wil, zal zeker niet op zijn honger blijven zitten…”

Emma: “Het zal zeker spannend worden, daar moet niemand aan twijfelen! Het zal een volwaardig Temptation-seizoen zijn.” (lacht)

We moeten daar niet flauw over doen. Iedereen die deelneemt aan Temptation Island hoopt een belangrijke rol te spelen in het programma en bekend te worden.

Jullie nemen deel aan Temptation Island om relaties te breken, maar koesteren jullie ook andere verwachtingen aan jullie deelname?

Jietse: “We moeten daar niet flauw over doen. Iedereen die deelneemt aan Temptation Island hoopt een belangrijke rol te spelen in het programma en bekend te worden, zodat er samenwerkingen uit voortvloeien. Dan denk ik bijvoorbeeld aan actes de présence, maar ook als influencer producten promoten op Instagram. Het programma moet nog uitgezonden worden, dus ik weet nog niet waar ik me moet aan verwachten, maar we werden daarop voorbereid door de makers.”

Emma: “Begin deze week werden de verleidsters bekend gemaakt en meteen steeg mijn aantal volgers op Instagram al van 3.000 naar 4.500. Ik kreeg ook al enkele aanbiedingen voor het promoten van juweeltjes en gin. Als dat producten zijn waar ik achter sta, dan doe ik dat graag.”

Onze verleidster

Emma De Busscher

Emma De Busscher (21) woont in Brugge en werkt op ‘t Zand in het populaire jongerencafé Ma Rica Rokk.

Haar ultieme Temptation?

“Mijn type is een man die groter is met donkere haren. Ik hou wel van buitenlandse mannen. Ik heb sowieso een dominante man nodig met een goeie portie humor. Maar een ultieme temptation heb ik niet. Als hij aan al die voorwaarden voldoet, kan het voor mij een gevaarlijk spel zijn.”

Emma en Jietse zijn de West-Vlaamse verleiders in Temptation Island:
© Davy Coghe

‘t Was waarschijnlijk ook spannend om te zien wie je voor je krijgt? Want stel je voor dat niemand van de vier koppelhelften jullie beviel…

Emma: “Je moet het doen met die vier die je voorgeschoteld krijgt. En als er dan geen enkele man is die je bevalt, moet je dan doen alsof je ze leuk vindt hé. En een luisterend oor bieden, ook al vind je het allemaal niet zo interessant wat wordt gezegd.” (lacht)

Jietse: “Als er je niemand zou bevallen, heb je dikke pech. Maar je bent er om het spel te spelen. Uiteindelijk ben je verplicht om in die twee weken met elkaar om te gaan. Je kunt er maar het beste van maken en ondertussen hartjes breken…”

Wie aan Temptation Island deelneemt, moet ook sterk in zijn schoenen staan. Je ex Marvin bijvoorbeeld kreeg het tijdens en na de uitzendingen soms hard te verduren… Geen schrik voor?

Emma: “Ik laat het gewoon op me afkomen. Sinds de verleidsters bekend zijn, heb ik al heel wat positieve, maar ook heel wat negatieve reacties gekregen. Op Instagram zijn het vooral positieve reacties, op Facebook ook veel negatieve. De typische internetreacties dus. Mensen zeggen dat je niets waard bent, dat je een slet bent, van plastic… Ze kennen je niet, maar toch gaan ze al heel hard oordelen. Ik heb die commentaren gelezen en dat doet me wel iets. Ik heb ook al privéberichten gekregen van mannen die zeggen dat ze met me willen trouwen en zo. Wel een beetje vreemd. Krijg jij die ook Jietse?” (Lees verder onder de video)

https://www.youtube.com/watch?v=Wqw6X0PKFAI

Jietse: “De verleiders van Temptation zijn nog niet bekend (ondertussen zijn ze wel al bekend nvdr.), dus neen. Maar ik denk sowieso dat dat iets typisch is voor mannen. Vrouwen doen dat niet. Dus als ik al reacties verwacht, dan zouden die van mannen moeten komen die interesse in mij hebben. (lacht) Maar wat mensen van mij denken, interesseert mij echt waar geen fuck.”

Twee weken rondlopen in je bikini of zwemshort, hoe bereid je je daar op voor?

Emma: “Helemaal niet, ik sport nooit en het is er aan te zien ook! Ik heb schijt aan sport!”

Jietse: “Ik heb me wel een maandje extra gegeven in de fitness, maar ik denk niet dat dat uitzonderlijk is.”

Was er veel haantjesgedrag op het manneneiland?

Jietse: “Haantjes heb je overal. Mannen die het heft in hand nemen. Ik ben totaal niet zo. Ik werk mezelf niet graag in de spotlights. Ik ben een eerder rustig, afwachtend type. Maar ik ben zeker wel een verleider. Ik krijg veel complimenten op mijn uiterlijk en dat doet wel iets met mijn zelfvertrouwen. Als je complimenten krijgt, voel je je sowieso al zekerder om de rol van verleider op je te nemen.”

En hoe viel het mee met de tijgerinnen op het vrouweneiland?

Emma: “Natuurlijk heb je ergernissen, want je bent verplicht om met elkaar om te gaan. Maar uiteindelijk aanvaard je dat van elkaar. We zijn eruit gestapt als een echte vriendinnengroep.”

Onze verleider

Jietse Strubbe

Jietse Strubbe (23) woont in Brugge en werkt als havenarbeider in Zeebrugge. Hij voetbalt bij Beernem.

Zijn ultieme temptation?

“Dat is Marie Avgeropoulos. Zij speelt een rol in The 100, een serie op Netflix. In het eerste seizoen vind ik haar op haar knapst. Sowieso val ik op zuiderse meisjes. Of blanke meisjes met donker haar.”

Emma en Jietse zijn de West-Vlaamse verleiders in Temptation Island:
© Davy Coghe

Op televisie spatten de verleiding en het drama soms letterlijk van het scherm. Is dat ook in de werkelijkheid zo?

Jietse: “Natuurlijk, dat is heel echt. Ze laten ons gewoon ons ding doen en er gebeuren dingen. Je zit daar in een fantastisch resort met alles wat je wil én het lekkere weer. Ik heb me daar absoluut geen seconde verveeld. Ik was trouwens nog nooit in Thailand geweest en als ik al dan niet in Thailand verliefd ben geworden dat zien jullie later wel dan is het zeker op Azië!”

Zouden jullie opnieuw deelnemen als je het zou kunnen herdoen?

Jietse: “Meteen! Ik ben heel blij dat ik die kans heb gekregen. Het was een onvergetelijke ervaring, een van de beste ervaringen in mijn leven zelf. En ik heb er een heleboel nieuwe vrienden aan overgehouden. Ik zou het iedereen aanraden, maar dan wel als verleider. Als koppel zou ik nooit deelnemen. Als verleider heb je niets te verliezen, als koppel wel want dan heb je al iets moois opgebouwd.”

Emma: “Zo denk ik er ook over. Onze opdracht was om die relaties te verbreken. Het is een spel dat je speelt. Ik zou ook nooit deelnemen als koppel en met wat ik nu weet zeker niet!”

Hebben jullie daar geen moeite mee, om een relatie te verbreken?

Emma: “Zoals ik al zei, we weten waarom we deelnemen, net als de deelnemende koppels. Ik heb geen medelijden met hen. Ook in het dagelijkse leven heb ik daar geen medelijden mee. Als er iemand zijn relatie laat voor mij, is dat zijn probleem. Hij heeft tenslotte een relatie, niet ik.”

Jietse: “Ik heb daar ook geen moeite mee. De koppels hebben alles te verliezen, wij niet. Je weet als koppel dat je sowieso iets te verliezen hebt. Als verleider heb ik me voor de volle honderd procent gegeven.”

Sinds geweten is dat ik mee doe, heb ik al heel wat negatieve reacties gekregen. Maar ik heb ook al berichten gekregen van mannen die zeggen dat ze met me willen trouwen.

Hebben jullie zelf al een vaste relatie achter de rug?

Jietse: “Ja, twee zelfs. Eentje van twee jaar en eentje van 3,5 jaar. Als ik in een relatie zit ben ik trouw, maar als ze met mijn voeten spelen dan ben ik uit op wraak en pak ik ze dubbel zo hard terug.”

Emma: “Ik ben ook van dat principe. Wie de bal kaatst, kan hem dubbel zo hard terug verwachten. Ik heb ook al enkele vaste relaties achter de rug en daarin had ik geen moeite om een trouwe partner te zijn.”

Geen schrik van de reacties op het programma van grootouders, ouders of vrienden?

Jietse: “Neen, mijn ouders staan helemaal achter me en hadden er totaal geen probleem mee. Ze vonden het een kans die ik moest grijpen. Ik ben ook een persoon die altijd zichzelf blijft. Het was wel moeilijk om mijn deelname te verzwijgen voor de mensen dicht bij me. Maar het moest.”

Emma: “Ik heb daar ook geen moeite mee. Sowieso weet je dat je positieve en negatieve reacties zult krijgen. En dan heb je mensen die achter je rug kwaad zullen spreken en in je gezicht doen alsof ze je vriend zijn en bij anderen stoefen dat ze je kennen. Dat zal bij mij niet pakken.”

Dit zijn de acht verleiders

Gaetan (25, Olsene)

Gaetan is account manager en model en weet met zijn humor alle vrouwen te laten lachen. Daarnaast is hij trots op zijn Congolese roots en noemt zichzelf dan ook de definitie van een Congolese man: humor, karaktervol, ijdel, sociaal en een passionele danser. Gaetan gelooft niet in relaties en ziet zichzelf als de eeuwige single.
Gaetan is account manager en model en weet met zijn humor alle vrouwen te laten lachen. Daarnaast is hij trots op zijn Congolese roots en noemt zichzelf dan ook de definitie van een Congolese man: humor, karaktervol, ijdel, sociaal en een passionele danser. Gaetan gelooft niet in relaties en ziet zichzelf als de eeuwige single.© VIJF

Maxime (24, Sint-Truiden)

Maxime heeft bijna zijn hele leven in Dubai gewoond en is opgegroeid in een extravagant, uitbundig feestleven. Door zijn charmante Engels accentje en zachte maar directe aanpak, komt hij bij de vrouwen weg met cheesy openingszinnen en vele complimentjes. Bij Maxime geen stille momenten.
Maxime heeft bijna zijn hele leven in Dubai gewoond en is opgegroeid in een extravagant, uitbundig feestleven. Door zijn charmante Engels accentje en zachte maar directe aanpak, komt hij bij de vrouwen weg met cheesy openingszinnen en vele complimentjes. Bij Maxime geen stille momenten.© VIJF

Giorgio (23, Genk)

Giorgio is veel in de sportschool te vinden. Met zijn gespierde lichaam probeert hij de vrouwen te verleiden. Zo zegt hij met dit lijf alle vrouwen te kunnen overtuigen. Een gespierde beer, maar met een klein hartje.
Giorgio is veel in de sportschool te vinden. Met zijn gespierde lichaam probeert hij de vrouwen te verleiden. Zo zegt hij met dit lijf alle vrouwen te kunnen overtuigen. Een gespierde beer, maar met een klein hartje.© VIJF

Jietse (22, Brugge)

Jietse is een ambitieuze ondernemer. Hij is geen zwaar feestbeest, maar houdt er eerder van om thuis te koken met een drankje erbij. Als ideale schoonzoon biedt hij graag steun aan de vrouwen. Iemand waar ze hun hart kunnen uitstorten en lange gesprekken mee kunnen voeren.
Jietse is een ambitieuze ondernemer. Hij is geen zwaar feestbeest, maar houdt er eerder van om thuis te koken met een drankje erbij. Als ideale schoonzoon biedt hij graag steun aan de vrouwen. Iemand waar ze hun hart kunnen uitstorten en lange gesprekken mee kunnen voeren.© VIJF

Danicio (21, Amsterdam)

Danicio is een womanizer die graag de aandacht heeft bij de vrouwen. Zonder veel na te denken, gaat hij ervoor en doet hij zijn eigen ding. Daarnaast is hij een feestbeest en zodra hij een drankje op heeft, opent hij de jacht.
Danicio is een womanizer die graag de aandacht heeft bij de vrouwen. Zonder veel na te denken, gaat hij ervoor en doet hij zijn eigen ding. Daarnaast is hij een feestbeest en zodra hij een drankje op heeft, opent hij de jacht.© VIJF

Timone (26, Almere)

Timone ziet eruit als een bad boy, maar is eigenlijk een rustige jongen. Toch is hij niet helemaal onschuldig. Hij heeft een eeneiige tweelingbroer waar hij clubs mee onveilig maakt en zelfs mee ruilt van meisje.
Timone ziet eruit als een bad boy, maar is eigenlijk een rustige jongen. Toch is hij niet helemaal onschuldig. Hij heeft een eeneiige tweelingbroer waar hij clubs mee onveilig maakt en zelfs mee ruilt van meisje.© VIJF

Ricardo (23, Zwolle)

Ricardo houdt van aandacht en ziet zichzelf als een leider. Hij is vastberaden dat hij erin gaat slagen om de koppels als vrijgezel naar huis te laten gaan.
Ricardo houdt van aandacht en ziet zichzelf als een leider. Hij is vastberaden dat hij erin gaat slagen om de koppels als vrijgezel naar huis te laten gaan.© VIJF

Jaimy (21, Amsterdam)

Jaimy is een spontane jongen die is opgegroeid is in het Amsterdamse horecaleven. Hij houdt van golfen en beschrijft zichzelf als een jongen met manieren die toch helemaal los kan gaan.
Jaimy is een spontane jongen die is opgegroeid is in het Amsterdamse horecaleven. Hij houdt van golfen en beschrijft zichzelf als een jongen met manieren die toch helemaal los kan gaan.© VIJF

De acht verleidsters brachten we al eerder. Je kan ze hier nog eens bekijken.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.