Els Leye bekroond tot ‘Vlaamse Madam 2015’

We zien Martien Bode (directeur van het Forum van Vlaamse Vrouwen), Inez Deconinck, Rita Gantois en Goedele Uyttersprot (federaal volksvertegenwoordigers en leden van het FVV), Elke Sleurs (staatssecretaris bevoegd voor Armoedebestrijding, Gelijke Kansen, Personen met een beperking, Bestrijding van de fiscale fraude en Wetenschapsbeleid) en vooraan Els Leye, de winnares van de Vlaamse Madam 2015. © GF
Redactie KW

Els Leye, afkomstig uit Veurne, mocht op donderdag 2 april in de Kamer de award van ‘Vlaamse Madam 2015’ in ontvangst nemen voor haar internationale engagement in de strijd tegen geweld op vrouwen.

De VlaM-prijs wordt door N-VA al sinds 2008 uitgereikt aan een Vlaamse vrouw die zich vrijwillig en belangeloos inzet voor haar medemensen. Koksijdse politica Rita Gantois (N-VA), zelf opgegroeid in Veurne, heeft Els Leye voorgedragen als kandidate. “Toen er aan alle N-VA parlementsleden werd gevraagd om een kandidate te nomineren, dacht ik onmiddellijk aan Els. Ze is onder meer senior onderzoeker en projectcoördinator verbonden aan het ICRH (International Centre for Reproductive Health) en medeoprichtster van vzw La Palabre, een ngo die werkzaam is in Senegal rond vrouwenbesnijdenis en seksuele en reproductieve gezondheid. Haar tomeloze en jarenlange inzet laat niemand onberoerd, en daarom is Els Leye een waardige Vlaamse Madam,” vindt Rita Gantois.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier