Elodie Gabias: “Geniet van de kleine dingen, dat maakt het sowieso leuker”

Elodie Gabias maakt het beste van de quarantaine én probeert die positiviteit ook naar haar duizenden volgers over te brengen. © a-Davy Coghe
Olaf Verhaeghe

Geef Elodie Gabias (22) een camera en er gebeurt gegarandeerd iets grappigs. Ze noemt zichzelf een ‘vetrolmodel’ en promoot body positivity op Instagram met alles wat ze heeft en kan. Door zichzelf niet al te serieus te nemen, tovert ze sowieso een glimlach op je gezicht. Sinds de start van de coronamaatregelen ligt haar focus meer dan ooit op de zon. Zeker nu die het begint te halen van de winter. “We hebben allemaal nood aan die positieve vibes. Er is de quarantaine, ja, maar er zijn nog zoveel mooie dingen!”

Mogen we je aanraden om even naar @elogabias op Instagram te surfen en de meest recente stories van de blonde twintiger te bekijken? Elodie Gabias maakt van de quarantaine in Knokke-Heist een feest. Of het nu met een onnozel ochtenddansje is op muziek van Samson & Gert of een hilarische online les in gebrekkig Engels: lachen doe je sowieso.

In je posts duikt het virus nooit op, maar vind jij dat we moeten kunnen lachen met corona?

“Met de ziekte? Neen, jong. Dat is gewoon niet grappig. Er zijn mensen die eraan sterven. Dat hamsteren, het gebrek aan wc-papier, die quarantaine. Dat is dan weer wel hilarisch. Alles wat bij dat coronavirus komt kijken, daar kan je wel mee aan de slag gaan. Zelf heb ik nog niet echt zulke mopjes gemaakt. Wel over het gepruts bij online lessen. Telt dat ook?”

Uiteraard.

“Eerlijk gezegd denk ik daar ook niet bijzonder veel over na. Dat is eigenlijk altijd zo geweest. Ik leef in the moment. (lacht) Iets komt in mij op en dan doe ik dat. Op mijn kamer, in de tuin… Maakt niet uit. Op dat vlak is er ook niet zo heel veel veranderd. Ik geniet van dat spontane en dat wil ik graag zo houden. En als ik het gehad heb, heb ik het gehad en doe ik wel iets anders.”

Je wil ook een zekere positiviteit uitstralen naar je volgers toe. Een blik op wat er wel nog is en kan.

“Zeker! Die stomme dansjes elke ochtend bijvoorbeeld. Dat zorgt voor positieve vibes. Ik weet niet of ik dat tot mei ga kunnen volhouden, maar dat hoeft ook niet. Niets moet, dat is het leuke!”

“Nu zou je echt wel dom moeten zijn om te blijven afspreken met vrienden”

“Ik film ook hoe de zon hier schijnt aan zee. Ik probeer dat soort zaken te tonen. Oké, we zitten allemaal in quarantaine, en oké, ‘t is allemaal niet geestig, maar er zijn nog veel mooie dingen. De zon, een leuk liedje, een onnozel dansje. Geniet! Geniet van die kleine dingen. Dat maakt het allemaal wat leuker. Want of je het nu wil of niet, we gaan er toch door moeten.”

Hoe ga jij zelf om met de quarantaine an sich? Ben je het nog niet beu?

“Tot nu toe heb ik me nog niet verveeld. (lacht) Ik ben eigenlijk wel content. Ik heb het ook vrij druk met school, dus dat scheelt wel. Ik werk nu twee weken als freelancer voor Bavet, een spaghettirestaurant in Gent, dus eigenlijk heb ik voorlopig ook weinig tijd om mij te vervelen. Ik hoop dat het zo kan blijven. Je kan wel wandelingetjes doen, maar op den duur ben je ook uitgewandeld.” (lacht)

Wat ik wel mis, is het sociaal contact met vrienden. FaceTimen of Skypen… ‘t Is toch niet hetzelfde als gezellig samen op café zitten. Maar ik hou wel me wel strikt aan de maatregelen en promoot dat ook naar mijn volgers. Vriendinnen van me hebben die laatste vrijdag nog zo’n lockdownparty gevierd. Ik had toen wel zin om me even kwaad te maken, ja.”

“Ik geef toe: in het begin had ik de ernst van het coronavirus ook niet helemaal door, maar die beelden uit Italië kwamen toch serieus binnen. Nu zou je echt wel dom moeten zijn om te blijven afspreken met vrienden. Dan snap je het toch écht niet.”

Heb je zelf al grappige dingen gezien online?

“Ik volg Celeste Barber op Instagram, een Australische van 35 jaar die ook body positivity uitdraagt door modellen te imiteren. Zij doet hi-la-rische dingen, geloof me. Met mondmaskers en desinfecterende sprays enal. Love it! Ook op TikTok zie ik duizenden goede posts passeren. Zelf ben ik er nog niet helemaal mee weg, maar de sfeer daar is echt top. Ik dacht vroeger dat TikTok enkel voor 12-jarigen was die allemaal dezelfde dansjes doen, maar neen hoor. Ik heb echt al vaak oprecht luidop zitten lachen. De goede tijden van Vine (verdwenen videoapp, red.) lijken daar terug te zijn.”

Waar kijk je het meest naar uit om na de quarantaine te doen?

“Een spaghetti’tje eten op een terrasje in Gent. Oh, ja. Kijk nu, ik heb plots zin in spaghetti!

Elodie Gabias is 22 en woont samen met haar ouders en jongere broer in Knokke-Heist. Ze studeert communicatiemanagement aan de Arteveldehogeschool in Gent. Elodie is vooral bekend als influencer op Instagram waar ze als @elogabias meer dan 81.000 volgers heeft. Ze noemt zichzelf een vetrolmodel en draagt body positivity en trots op je eigen lichaam hoog in het vaandel. Sinds kort post ze elke ochtend in haar Instagram-stories een ochtenddansje om de dag met een glimlach te starten. En geloof ons, het werkt.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.