Elf scholen en twee jeugdbewegingen ontvangen cheques ‘Operatie Proper’

Voor deze tweede editie tekenden niet minder dan elf scholen en ook twee jeugdbewegingen in. © PM
Redactie KW

Voor het tweede jaar op rij zet de stedelijke preventiedienst ‘Operatie Proper’ van het landelijk project Mooimakers op de rails. Elf Brugse scholen en twee jeugdbewegingen stapten dit keer mee met het initiatief. Het beloningssysteem zet aan tot het verminderen van zwerfvuil in de buurt van de school of jeugdbeweging en zorgt meteen ook voor een financieel duwtje in de rug om op duurzame manier verder de strijd tegen zwerfvuil aan te gaan.

Het begon voorzichtig, vorig jaar, met twee deelnemende scholen. Maar voor deze tweede editie tekenden niet minder dan elf scholen en ook twee jeugdbewegingen in. Het gaat om Sint-Leo Hemelsdaele, de Boomhut, de Kaproenen, de Triangel, de Zonnetuin, Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaart, Olva De Meersen, Spermalie, Ter Dreve en zowel de basisschool als de middelbare afdeling van het SASK. En daarnaast de jeugdbewegingen Chiro Sint-Pieters Op Den Dijk en de Zeescouts.

Oltied Schoane

Schepen van Preventie Mathijs Goderis klinkt dan ook tevreden: “We zijn allemaal fans van een Brugge dat ‘Oltied Schoane’ is. Het is dan ook met veel plezier dat ik de cheques overhandig aan de deelnemende scholen en jeugdbewegingen! Het doet goed, te weten dat niet minder dan 334 padvinders en 3.761 leerlingen zich het voorbije schooljaar hebben ingezet voor een proper Brugge.”

“Intussen hebben sommigen alweer ingetekend voor de volgende editie, want ook volgend schooljaar pakt Mooimakers uit met ‘Operatie Proper’ in Brugge”, vult de schepen aan, “Wie nog niet eerder mee stapte is bij deze uitgenodigd!”


Intekenen kan alvast op www.mooimakers.be/operatie-proper. Je klikt op ‘Deelnemen’, vult de postcode van je school of jeugdbeweging in en je maakt in een handomdraai een nieuw actieplan aan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier