"Zorg Kortrijk spant zich maximaal in om de coronacrisis te beheersen. Onze medewerkers plooien zich dubbel in de thuiszorg, kinderopvang, maaltijdbedeling en niet in het minst ook in de woonzorgcentra", klinkt het bij het OCMW. En die inspanningen lijken hun vruchten af te werpen. Na de eerste twee doden in WZC Sint-Jozef, blijken er deze week geen nieuwe sterfgevallen te betreuren.

Van de 462 bewoners in de publieke woonzorgcentra is er wel een bewoner waarvan vermoed wordt dat hij besmet is. In afwachting van zijn testresultaten verblijft hij in quarantaine in zijn kamer. Daarnaast zijn er elf bewoners die positief testten op covid-19. Zij zijn opgenomen in de cohortafdeling van Sint-Jozef. Twee onder hen werden doorgestuurd vanuit AZ Groeninge.

Van de 440 personeelsleden die vandaag binnen de publieke woonzorgcentra aan de slag zijn, zijn er zeven afwezig omwille van een bevestigde besmetting.

"Zorg Kortrijk spant zich maximaal in om de coronacrisis te beheersen. Onze medewerkers plooien zich dubbel in de thuiszorg, kinderopvang, maaltijdbedeling en niet in het minst ook in de woonzorgcentra", klinkt het bij het OCMW. En die inspanningen lijken hun vruchten af te werpen. Na de eerste twee doden in WZC Sint-Jozef, blijken er deze week geen nieuwe sterfgevallen te betreuren. Van de 462 bewoners in de publieke woonzorgcentra is er wel een bewoner waarvan vermoed wordt dat hij besmet is. In afwachting van zijn testresultaten verblijft hij in quarantaine in zijn kamer. Daarnaast zijn er elf bewoners die positief testten op covid-19. Zij zijn opgenomen in de cohortafdeling van Sint-Jozef. Twee onder hen werden doorgestuurd vanuit AZ Groeninge. Van de 440 personeelsleden die vandaag binnen de publieke woonzorgcentra aan de slag zijn, zijn er zeven afwezig omwille van een bevestigde besmetting.