Eerste spadesteek voor project Heron op vroegere site van Buro II in Roeselare

Vlnr. Kris Coussée, Pieterjan Vermoortel en burgemeester Kris Declercq. © Stefaan Beel
Redactie KW

In aanwezigheid van burgemeester Kris Declercq en verschillende nieuwsgierige inwoners en potentiële kopers aijn de werken eindelijk officieel van start gegaan. Naast het geklasseerde kantoorgebouw, verrijzen vier paviljoenen waar architectuur en natuur samenkomen.

Sinds het gekende architectenbureau B2Ai begin 2017 uitgeweken was naar Accent Business Park, was het een beetje koffiedik kijken wat er met de historische site van Ter Reigerie op de hoek van de Hoogleedsesteenweg en de Rijksweg ging gebeuren. “In 1979 stond hier nog een boerderij. Enkele jaren later werd de oude schuur omgevormd tot ons architectenbureau. Met de realisatie van Heron is er een mooie toekomst weggelegd voor dit stukje natuur dat mij toch wel nauw aan het hart ligt”, vertelt CEO Pieter-Jan Vermoortel, die hier met zijn familie heeft gewoond. “Heron verwijst naar de zilverreigers, die vroeger vaak op de rand van onze vijver op vissen kwamen jagen. Het behoud van het stukje groene long, vonden mijn vader en ik heel belangrijk. Het wordt een aangename en unieke plek om te wonen en er is ook al gedacht aan later.”

Nieuwbouw

Het nieuwbouwproject bestaat uit vier paviljoenen van maximaal vier bouwlagen, die samen goed zijn voor 48 urban villa’s. Een mix van één, twee en drieslaapkamer-appartementen met ruime terrassen. Er is daarnaast een gemeenschappelijke tuin van 2,5 hectare. Er zijn ook 64 ondergrondse parkeerplaatsen voorzien, die je via de Hoogleedsesteenweg zal kunnen bereiken, en een ondergrondse fietsenstalling. “De afbraak- en grondwerken zijn eind deze maand afgerond”, aldus Pieter-Jan. In een eerste fase werd gestart met het gebouwencomplex naast de vijver. “Van blok B zijn al 40 procent appartementen verkocht en de verkoop van blok C wordt vanaf nu opgestart. Tussen vandaag en april 2020 wordt de kelderfase gerealiseerd. We hopen blok B en C tegen respectievelijk september ’21 en juni ’22 afgewerkt te krijgen. Daarna komen de twee paviljoenen vlakbij de Hoogleedsesteenweg aan de beurt. De nadruk ligt op een rustige en serene architectuur waar genieten de belangrijkste eigenschap vormt.” Heron staat voor ‘wonen in een park’, vlakbij het centrum van Roeselare. Het vroegere kantoorgebouw van B2Ai is trouwens bouwkundig erfgoed en zal hoogstwaarschijnlijk als polyvalente ruimte voor de omgeving worden uitgebouwd. Aannemer Coussée-Bostoen voert dewerken uit. Meer info vind je op heron-rsl/be/nl (KK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier