Eerste rommelmarkt van Sparta Kruiseke is meteen 5 kilometer lang

De nieuwe organisatoren van de antiek- en rommelmarkt van Kruiseke met Christophe Dos Santos, Thierry Moerkerke, Shirley Debondt, Christof Moerman, Melissa Vercruysse en voorzitter van Sparta Kruiseke Geert Bossuyt. © LLW
Redactie KW

Op zondag 14 juli pakt het bestuur van voetbalploeg Sparta Kruiseke uit met een grote antiek- en rommelmarkt. Dat gebeurt voor het eerst en de organisatoren zien het meteen groots: “De 500 standen zijn vrijwel allemaal bezet. We bieden bijna vijf kilometer koop- en verkoopplezier!”

“Jarenlang organiseerde Andy Lodewyck een rommelmarkt in Kruiseke in datzelfde weekend. Maar vorig jaar hield hij het voor bekeken. Onze voetbalploeg was altijd met een stand aanwezig. De bezoekers konden bij ons iets eten of drinken“, zegt Christophe Dos Santos. “Ik wou de rommelmarkt niet teloor laten gaan en stelde aan de ploeg voor om de organisatie over te nemen. Ik kreeg van het bestuur van Sparta Kruiseke carte blanche en wil een nieuw elan geven aan de rommelmarkt. Gelukkig kan ik rekenen op veel vrijwilligers uit onze club die meewerken aan de voorbereiding en ook de dag zelf alles in goede banen zullen helpen leiden.”

Geen eigen stand

“Als achttienjarige nam ik zelf voor het eerst deel aan een rommelmarkt. De bumper van mijn 2 pk’tje hing letterlijk op de grond, zo zwaar was ik geladen”, lacht Christophe. “De afgelopen tien jaar stond ik ook met een eigen stand op de rommelmarkt maar dit jaar pas ik want verkopen en organiseren gaan niet samen, vrees ik.”

Tot vorig jaar besloeg de rommelmarkt in Kruiseke vooral de straten van wijk ‘t Hoogland. Wij hebben beslist om ook de aanpalende nieuwe wijk bij de antiek- en rommelmarkt te betrekken. We kregen veel vraag van gezinnen die daar wonen om hun straten erin op te nemen. De twee wijken vormen de kern van de rommelmarkt, maar ook de landelijke straten rond die kern en de parking van onze voetbalclub zullen vol verkopers staan. Zo komen we op een totaal van vijf kilometer aan standjes en die zijn zo goed als allemaal ingenomen”, aldus organisator Christophe Dos Santos. “Er zijn ook heel wat standhouders uit het buitenland die vintage, retro, brocante, antiek, maar ook speelgoed en verzamelobjecten zullen aanbieden.”

“Het gemeenschapscentrum De Knippelaar in wijk Hoogland ligt midden in de rommelmarkt. Iedereen, standhouder en bezoeker, kan daar terecht om de dorst te lessen of de honger te stillen. Onze voetbalclub zal de bar uitbaten, en er zullen ook verscheidene foodtrucks staan.”

De antiek- en rommelmarkt start op zondagochtend 14 juli om 6 uur en duurt tot 18 uur ‘s avonds. Bezoekers of standhouders die meer willen weten of nog willen deelnemen, kunnen mailen naar sparta.kruiseke.rommel@gmail.com. (LLW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier