Eerste editie Bredene Festivalt lost verwachtingen in

Net als Afro C bleek Bredene Festivalt een plek waar Bredenaars met familie, vrienden en buren twee dagen lang verbroederden, doorgaans niet ver uit de buur van bar en catering. © MM
Redactie KW

Het vertrouwde Afro C inruilen voor een nieuw festival waarop Nederlandstalige muziek en gezinsbeleving centraal moesten staan, het was een gok. Maar de eerste editie van Bredene Festivalt is zowel qua publieke belangstelling als beleving een topper gebleken.

Het AGB, organisator van Bredene Festivalt, is in zijn opzet geslaagd. Tijdens de eerste festivaldag lokten coverbands als Mercury Rising en (vooral) Les Truttes 10.000 bezoekers naar het Paelsteenveld in Bredene. In de voormiddag zorgde de combinatie van talloze kinderattracties, inclusief een strandje met zwembad en glijbaan, en een optreden van de Ketnet Band voor een toestroom van jong geweld op de feestweide.

De organisatoren legden op de festivalweide met behulp van enkele ton zand een klein strand aan, inclusief zwembad en glijbaan waarvan gretig gebruik werd gemaakt.
De organisatoren legden op de festivalweide met behulp van enkele ton zand een klein strand aan, inclusief zwembad en glijbaan waarvan gretig gebruik werd gemaakt.© MM

Op zondag was het Nederlandstalige lied dan aan de beurt met Gers Pardoel als absolute headliner en afsluiter van het eerste Bredene Festivalt.

Of het nieuwe festival de vooropgestelde 20.000 bezoekers gehaald heeft, is nog niet duidelijk maar qua waarderingscijfer scoorde Bredene Festivalt al meteen behoorlijk hoog. Vooral de programmatie van het herkenbare Nederlandstalige lied en straffe coverbands werd fel gesmaakt bij het publiek.

Er kon op het aanpalende minigolfterrein twee dagen lang gratis gespeeld met het hele gezin. De familie Vrancken uit Beringen ging graag op de uitnodiging in.
Er kon op het aanpalende minigolfterrein twee dagen lang gratis gespeeld met het hele gezin. De familie Vrancken uit Beringen ging graag op de uitnodiging in.© MM

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier