Eerste deel Rollebaanstraat wordt eenrichtingsverkeer: “Zal dit de verkeersveiligheid verhogen?”

Vanaf eind augustus wordt de Rollebaanstraat eenrichtingsverkeer om de veiligheid van lagere school De Zonnebloem en middenschool Sint-Lutgard te verzekeren. © AVH
Redactie KW

Vanaf eind augustus wordt de Rollebaanstraat eenrichtingsverkeer om de veiligheid van lagere school De Zonnebloem en middenschool Sint-Lutgard te verzekeren. Daarnaast test de gemeente het nut van een schoolstraat in de J. Creytensstraat.

We zetten sterk in op veilig (fiets)verkeer. Met het nieuwe schooljaar in zicht nemen we dan ook concrete maatregelen rond schoolomgevingen. Fietsers mogen in beide richtingen blijven fietsen. Bovendien is er een verbod voor zwaar vervoer (+3,5 ton, nvdr) om via de Bloemendalestraat de Rollebaanstraat in te rijden”, vertelt burgemeester Jos Sypré (CD&V).

Aan VBS Sint-Joris is er op het einde van het schooljaar ook een tijdelijke schoolstraat ingevoerd. Binnenkort evalueert de gemeente de schoolstraat samen met de school, ouders en buurtbewoners: “Bij een positieve evaluatie kunnen we een definitieve invoering van de schoolstraat aan VBS Sint-Joris overwegen“, reageert Sypré,

Gijs Degrande, fractieleider van de N-VA reageert terughoudend op het voorstel om eenrichtingsverkeer in de Rollebaanstraat in te voeren: “Wij zien met de N-VA liever dat er eerst een proefperiode is zoals dat ook bij de schoolstraten gebeurt. Daarna moet er een overleg komen met de verschillende partners.” Verder laat de N-VA-fractie nog weten dat ze vóór elke maatregel is die de verkeersveiligheid ten goede komt. “De partij blijft daarbij pleiten voor de aanwezigheid van de wijkagent voor de schoolpoort en wijst op haar plan rond fietsinfrastructuur uit 2018.”

(AVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier