Eerste coronavaccins gezet in Oostkamp

Dinsdagnamiddag werden de eerste vaccins gezet in De Valkaart in Oostkamp.© GS
Dinsdagnamiddag werden de eerste vaccins gezet in De Valkaart in Oostkamp.© GS
Redactie KW

Dinsdagnamiddag werden de eerste vaccins gezet in het vaccinatiecentrum De Valkaart in Oostkamp. Het waren vooral vaccins voor een eerste groep zorgpersoneel uit Oostkamp en Beernem, maar ook de mensen die in het vaccinatiecentrum zullen werken.

Oostkamp en Beernen kregen 300 dosissen ter beschikking en om 16 uur waren al ongeveer 260 personen voor een eerste keer gevaccineerd.

Ook Ann Vanderbauwheden uit Hertsberge kreeg vandaag haar eerste spuitje met het Astra Zeneca vaccin. “Ik werk niet als zorgpersoneel, maar als leerkracht in het bijzonder onderwijs. Ik kreeg gisteren, last minute dus, een sms met een uitnodiging voor vandaag. Ik was wel verwonderd omdat ik normaal nog niet zou gevaccineerd worden. Ik heb dan het callcentrum gebeld en daar kreeg ik de bevestiging om vandaag langs te komen. Mijn naam was opgenomen op een reservelijst van kandidaten waarvan er contactgegevens beschikbaar zijn indien er mensen niet konden langskomen of geen vaccin wensten te krijgen. Ik ben wel zeer blij dat ik nu de kans heb gekregen.”

Over het verloop van de vaccinatie wist ze te vertellen dat alles vlekkeloos is verlopen, zonder wachttijden eigenlijk. “Ik kan enkel maar alle mensen aanmoedigen om zich te laten vaccineren. Het is een grote stap naar meer vrijheid en een normaal leven.”

Callcenter

Vorige week gingen de eerste uitnodigingen voor een vaccinatie in vaccinatiecentrum De Valkaart de deur uit. Dit was meteen ook de aftrap voor de opstart van het callcenter, dat instaat voor het inplannen van de vaccinatie-afspraken. Het callcenter is te bereiken via 050 40 49 40 , tijdens de kantooruren.

Medewerkers van Oostkamp en Beernem bemannen samen het callcenter. Wie een uitnodiging ontvangen heeft en zijn afspraak wil vastleggen, kan dit online. Maar wie dit liever niet online doet, kan hiervoor dus in het callcenter terecht. Voor mensen met een auditieve beperking is de mogelijkheid voorzien om te mailen. Uit praktische overwegingen wordt gewerkt met één e-mailadres voor het hele callcenter: corona@beernem.be . Ook Oostkampenaren met een auditieve beperking zullen uiteraard via dit e-mailadres geholpen worden bij het vastleggen van hun afspraak. (Geert Stubbe)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.