Eerste buurtrestaurant door corona toch niet open op maandag

Coördinator Joyce Hubrouck betreurt het feit dat het buurtrestaurant nog niet kan openen: "We kunnen niet anders." © (Foto JRO)
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Het eerste buurtrestaurant, een onderdeel van het lokaal dienstencentrum in woonzorgcampus Jacky Maes, had maandag moeten openen. “Door de huidige situatie omtrent corona lijkt het ons onverantwoord op het buurtrestaurant te openen”, vertelt coördinator Joyce Hubrouck.

Op 27 juli had het buurtrestaurant, tot groot jolijt van de buurtbewoners, moeten openen. Het is een onderdeel van het lokaal dienstencentrum en dat dienstencentrum bevindt zich in het woonzorgcentrum Jacky Maes. Net daar wringt het schoentje. “Door de verstrengde maatregelen omtrent COVID-19 en doordat we in hetzelfde gebouw zitten als het woonzorgcentrum hebben we, na spoedoverleg besloten om het buurtrestaurant voorlopig nog niet te openen”, vertelt Joyce Hubrouck. “Het risico is te groot. Wel kunnen de mensen voorlopig terecht in een van de ontmoetingscentra in Oostende, de dichtstbijzijnde is dan De ballon op de Vuurtorenwijk.”

Het buurtrestaurant is een ontmoetingsplaats voor mensen uit de buurt met een klein netwerk. Vooral ouderen, alleenstaanden, mantelzorgers en kansengroepen zouden er kunnen langskomen. “Iedere 65-plusser dat in Bredene gedomicilieerd is, kan bij ons terecht. Wie geen 65 jaar is en van een maaltijd wil genieten in het buurtrestaurant moet aantonen dat ze verminderde welzijnskansen hebben. Dat wordt dan bepaald aan de hand van een sociaal onderzoek. Dat gaat dan over mensen met een laag inkomen, mensen die langdurig ziek zijn, mensen met een beperking of zelfs mensen die behoefte hebben aan sociaal contact na het overlijden van hun partner. Ook de erkende mantelzorger die instaat voor de begeleiding, kan genieten van een maaltijd in ons buurtrestaurant. Op maandag hadden we vijf inschrijvingen, die mensen hebben we jammer genoeg allemaal moeten afbellen”, aldus Joyce.

Wanneer het buurtrestaurant dan toch de deuren zal openen zal afhangen van de evolutie van het coronavirus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier