Eerlijke geschenkjes op Oxfam Cadeaubeurs

Na een onderbreking organiseert de Wereldwinkel in Kortrijk weer de Oxfam Cadeaubeurs (gf) © gf
Redactie KW

Nadat ze vorig jaar niet kon doorgaan, organiseert de Wereldwinkel van Kortrijk dit jaar opnieuw de Oxfam Cadeaubeurs. Bezoekers gaan kunnen genieten van een hapje en een drankje. Daarnaast kunnen ze er een uniek kerstcadeau vinden.

Even zag het ernaar uit dat de cadeaubeurs ook dit jaar niet kon doorgaan door corona. “We hebben heel veel geluk gehad dat de beurs kan doorgaan.” Dat zegt Jannes Van Reeth, medewerker van de Kortrijkse Oxfam Wereldwinkel.

Toch zal de cadeaubeurs niet helemaal kunnen doorgaan zoals de Werelwinkel oorspronkelijk plande. Tal van activiteiten werden geschrapt om besmetting te voorkomen. Jannes bevestigt dat ook. “Helaas hebben we wel de meeste activiteiten moeten annuleren. Zo gaat de lezing van Phara de Aguirre niet door en ook de receptie met Naïma Charkaoui is verplaatst.” Ook vraagt de Wereldwinkel om een mondmasker op zak te hebben.

Dat zal de pret echter niet bederven. “We hebben ook nog altijd een heel gezellige bar en zelfs een buitenbar. De mensen gaan allerlei fairtradegeschenkjes kunnen kopen voor de feestdagen. Daarnaast is er speelgoed voor Sinterklaas dat gemaakt is van duurzaam hout.”

Bezoekers kunnen kiezen uit een heel groot assortiment. “De voeding die de mensen kunnen kopen, zal niet veel verschillen met wat er op de webshop staat: kruiden, olijfolie, dadels, gedroogd fruit, brood, beleg, speciale currypasta’s. De mensen kunnen ook kiezen uit een ruim assortiment van tajines. Maar ze zullen ook kunnen proeven van producten die in promotie zijn”, verzekert Jannes.

Ruimer aanbod

Er zal tijdens de beurs ook meer te kopen zijn dan eten. “Zo hebben we vazen en allerlei soorten potjes. Daarnaast verkopen we ook metalen kunstwerkjes uit Zimbabwe. Allemaal zijn ze afkomstig van onze partners uit Afrika, Azië en Zuid-Amerika. Ons aanbod zal tijdens de beurs veel ruimer zijn dan normaal”, vertelt Jannes.

De Oxfam Cadeaubeurs vindt plaats van 3 tot en met 5 december in het hostel Groeninghe. Het hostel bevindt zich op de Passionistenlaan 1A.

(ls)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.