Eddy Clarysse uit Dadizele is al jaren seingever bij sportevenementen

Eddy Clarysse. © (foto JS)
Redactie KW

Met de koers in Slypskapelle op zaterdag en de passage van Gent-Wevelgem op zondag zou de Moorsleedse wielerliefhebber dit weekend aan zijn trekken komen. Beide wedstrijden zijn echter afgelast door de uitbraak van het coronavirus. “Dat is heel erg jammer”, aldus Eddy Clarysse uit Dadizele, die al 40 jaar seingever is.

Eddy Clarysse is een sportliefhebber pur sang. De 69-jarige Dadizelenaar, die woonachtig is langs de Meensesteenweg, helpt al meer dan 40 jaar mee sportevenementen in de gemeente in goede banen leiden. “Toen ik een jaar of 20 was, kreeg ik van de organisatoren van de toenmalige wielerwedstrijd op de Bakkershoek de vraag of ik als seingever wou meehelpen. Ik vond het onmiddellijk heel leuk om te doen. Je ben tussen de mensen en ondertussen kan je ook nog eens genieten van de sporters die voorbij zoeven. Door de jaren heen bouw je ook een band op met andere seingevers, want meestal zijn het telkens dezelfde gezichten die je terugziet.”

Inmiddels is Eddy een vaste waarde bij wieler- en loopevenementen in Dadizele. Zo kunnen de atletiekverenigingen steeds op hem rekenen en is Eddy er ook telkens bij als het wielerpeloton door Dadizele raast. “Ik merk dat ik vaak aan redelijk gevaarlijke punten sta. Als er bijvoorbeeld koers is in Dadizele, dan sta ik quasi altijd aan het gemeentelijk domein ‘t Torreke. Dat vind ik best wel leuk, het is er telkens druk.”

Ook voor sportevenementen in Slypskapelle, Moorslede en Ledegem werd de voorbije jaren vaak een beroep gedaan op Eddy. “Komend weekend zou ik normaal gezien meehelpen om de wielerwedstrijd in Slypskapelle in goede banen te leiden. Die is echter afgelast door het coronavirus.” Ook de klassieker Gent-Wevelgem, die zondag een passage zou kennen door de gemeente, gaat niet door. “Dat is erg jammer. Heel wat wielerliefhebbers keken enorm uit naar de passage van die wedstrijd. Hopelijk is het coronavirus snel het land weer uit en mag er terug gekoerst worden.”

Hoe lang Eddy nog als seingever op sportevenementen aanwezig zal zijn, weet hij niet. “Zolang de gezondheid het toelaat, kunnen ze steeds een beroep op mij doen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier