Dronken vrouw wou wraak nemen op Brugse politie maar beschadigt verkeerde auto’s

Stefan Vankerkhoven

Een Brugse vrouw heeft uit wraak haar woede gekoeld op vier voertuigen die geparkeerd stonden voor het politiehuis in Brugge. Per abuus dacht ze dat de auto’s toebehoorden aan politiemensen, maar de slachtoffers zijn Bruggelingen en toeristen die hun voertuig op die gratis parking stalden.

Paul Asselman, eigenaar van Hotel Fevery in de Colard Mansionstraat in Brugge, geeft zijn klanten altijd het advies om hun auto buiten de stadsring te parkeren. Hij verwijst hen door naar de gratis parking langs de Coiseaukaai, vlakbij het politiehuis. Want in de binnenstad, vlakbij zijn hotel, geldt betalend en bewonersparkeren. Het is vaak moeilijk om er een parkerplaats te vinden.

Dronken vrouw wou wraak nemen op Brugse politie maar beschadigt verkeerde auto's

Toen een hotelgast woensdag zijn auto ging ophalen, deed hij en zeer onaangename ontdekking: er was een enorme kras over de motorkap van zijn voertuig aangebracht. “Andere geparkeerde auto’s waren ook beschadigd. Ze hadden een briefje onder de ruitenwisser, met het verzoek om zich bij de politie te melden”, stelt Paul Asselman.

Dronken vrouw wou wraak nemen op Brugse politie maar beschadigt verkeerde auto's
© Davy Coghe

Deze Brugse hoteleigenaar zit heel verveeld met de situatie: “Ik stuur mijn klanten altijd naar de gratis randparking langs de Coiseaukaai. Je veronderstelt dat parkeren vlakbij het politiehuis de meest veilige plaats is.”

Dronken vrouw

Politiewoordvoerder Christian Scheltens, woordvoerder van de Brugse politie, bevestigt de feiten. Woensdag 29 juli werden er vier auto’s voor het politiehuis beschadigd. Er is een verdachte: een dronken vrouw van 45 jaar die opgepakt was en mocht ontnuchteren in het politiehuis.

Ze heeft opzettelijk de auto’s beschadigd, omdat ze verkeerdelijk vermoedde dat die voertuigen toebehoorden aan de politie. Op die manier wou ze wraak nemen voor het feit dat ze enkele uurtjes in een politiecel moest vertoeven. Maar alle geteisterde wagens zijn eigendom van burgers, ze viseerde de verkeerde auto’s. De vrouw zal zich voor haar wandaad moeten verantwoorden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier