Dromen op school

De 36 leerlingen zagen het helemaal zitten om lekker te blijven slapen op school. Of de juffen een oog dicht konden doen, is een andere zaak. © PH
Redactie KW

Ooit nog een boze opmerking gekregen van je leerkracht toen je zat te slapen in de klas, of van je liefje zat te dromen? In de Moerbrugse school VBS De Vaart was dit deze week toegelaten, althans voor één keer. De 36 leerlingen van het eerste leerjaar van juf Annelies Cappon, Evelyn Flamée en juf Emma Vandendaele mochten dinsdagavond samen met hun juffen blijven slapen op school. Dit gebeurde in het kader van het wero-thema: ‘Dromen’.

Na schooltijd konden de kinderen nog eventjes naar huis, maar om half zes werden ze al weer in pyjama verwacht op school. Mama en/of papa mochten toen nog even de slaapplaats in de de super coole tenten van Alphatent inspecteren.

Om 18 uur werd er gezorgd dat alle ouders de deur uit waren en het avondprogramma kon beginnen. Er volgde een heerlijk diner met hotdogs en een ijsje, een leuke avondactiviteit met een optreden van Magic Jimmy en om rustig te worden voor het slapengaan, gaf juf Annelies nog kinderyoga. Nog een dikke knuffel en daarna mocht iedereen gezellig onder de wol.

Woensdagmorgen konden alle kinderen rekenen op een stevig ontbijt, voordat ze weer aan de schoolbankjes mochten plaatsnemen. Dat dit lang zal herinnerd worden als een heel leuk schoolmoment, staat buiten kijf.

(PH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier