Dries Degryse verliest tand in wedstrijd, basketbalclub springt financieel bij

Het clubbestuur en spelersvrouwen laten Dries Degryse (midden met pannenkoeken) niet in de steek en zorgden een volledige dag voor catering op eigen kosten, waarvan de opbrengst naar het herstel van zijn gebit gaat. © CLY
Redactie KW

In een basketbalmatch van BBC Rozenbeka verloor Dries Degryse een tand en de kosten om zijn gebit te herstellen, dreigen hoog op te lopen. Daarom organiseerden de spelersvrouwen en het bestuur van de basketbalclub een benefiet.

Tijdens het voorbije weekend was het een en al bedrijvigheid in de sporttempel De Mandelmeersen. De plaatselijke basketbalclub BBC Rozenbeka had er een echte hoogdag van gemaakt door alle jeugdploegen thuis te laten spelen tegen een goede tegenstrever. Ook op zaterdagavond trad de A-ploeg, die het momenteel prima doet en al een tijd de ranking aanvoert in vierde provinciale B, aan. De hele dag heel veel volk in de cafetaria en de tribunes. Basket was voor één dag de sport in de belangstelling en dat kan de club best eens gebruiken in zijn volle (her)opbouwperiode.

Tussen al dat speelgeweld door liep er een nog meer menselijke activiteit. In de thuismatch tegen Kortrijk Sport enkele weken geleden liep speler Dries Degryse in het derde quarter tegen de elleboog van een tegenstrever. “Meteen voelde ik een losse tand en heel wat bloed in mijn mond“, opent speler Dries.

Dom accident

Dries, die overkwam van Oostende en bij BBC Rozenbeka pas aan zijn tweede seizoen bezig is, had het over een dom maar pijnlijk accident met grotere gevolgen dan gedacht. “Vanzelfsprekend was de wedstrijd voor mij voorbij, maar wat met de aangerichte schade? Het ziet ernaar uit dat de volledige herstelling van het gebit een dure zaak kan worden. Intussen is de wortel van de gebroken tand eruit gehaald en in die holte komt een soort cement, waarin na verloop van tijd een schroef gedraaid wordt met later een kroon bovenop. Omwille van het accident ben ik 14 dagen buiten strijd en mijn volgende match staat pas op 14 december gepland. Allemaal niet zo erg, maar het hele voorval dreigt voor mij een heel dure zaak te worden. Het is namelijk zo dat de basketbalverzekering slechts ten dele tussenkomt en niet alle kosten dekt. Ik had normaal naast de verzekering van de club ook een eigen verzekering moeten nemen, maar dat is niet gebeurd, zodat ik zelf voor de rest van de kosten zal moeten opdraaien en die kunnen snel oplopen tot 3.000 euro, vrees ik.”

Clubactie

“Ik werd echter door de club op de hoogte gesteld van een hartverwarmend gebaar. De hele groep van de spelers van de eerste ploeg en vooral hun vrouwen hebben de handen uit de mouwen gestoken en de hele dag de catering verzorgd van de clubdag. De actie was bedoeld om te delen in de kosten van mijn tandaccident en dat vind ik een fantastisch gebaar. Een dag lang hebben vooral de spelersvrouwen en het bestuur taarten gebakken, broodjes gesmeerd… Dat is een heel mooi gebaar dat ik enorm apprecieer. Zoveel solidariteit stemt me gelukkig en zorgt ervoor dat de clubliefde alleen maar groter wordt”, besluit een gelukkige speler Dries Degryse.

(CLY)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier