Driemanskoor 3 G’s uit Gullegem zingt liedjes uit de oude doos

De gemeente Gullegem is een driemansorkestje rijker. Het heet de 3 G’s, omdat de groepsleden alle drie in Gullegem wonen. Ze brengen liedjes en melodietjes uit de oude doos, speciaal voor senioren.

Zanger-gitarist Marin Verbeek, accordeonist José Deschamps en drummer Christiaan Decroix zijn een op en top Gullegemse band: 3 G’s. (Foto RSW)

De 3 G’s, dat zijn zanger-gitarist Marin Verbeek, accordeonist José Deschamps en drummer Christiaan Decroix. Marin heeft langetijd de cafés ’t Pleintje en ’t Kroontje opengehouden. Maar de virtuoos van het trio is José. “Hij was op zijn elfde jaar al wereldkampioen accordeon”, zegt Marin.

Accordeondeuntjes

Met hun drieën brengen de heren vanaf nu een 90 minuten durend (namiddag)programma voor senioren, met een mix van liedjes van Nederlandse bijna vergeten coryfeeën als Johnny Jordaan, Willy Alberti, Tante Leen, onze eigen Eddy Wally en Bobbejaan Schoepen en iets jongere kleppers als Will Tura, Jimmy Frey en anderen. “Dit wordt doorbroken door een rist accordeondeuntjes waarin José zich ten volle kan laten gaan”, legt Marin uit.

Het trio treedt alleen in de week op, niet op zaterdag, zon- en feestdagen. Hun eerste officiële optreden maken de 3 G’s uitzonderlijk op zondag 1 juni om 16 uur in café De Klokke, Dorpsplein 8. Op 3 juni treden ze vanaf 15.30 uur op in OCMW-dienstencentrum Elckerlyc in Wevelgem. (AV)

Je kan de 3 G’s boeken op 0471 45 61 15.

Lees meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode De Leie.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.