Drie medewerkers naar ziekenhuis na chloorlek in zwembad

Het zwembad blijft minstens twee dagen dicht. © NDZ
Redactie KW

Even opschudding zondagmorgen in en en rond het gemeentelijk zwembad langs de Vanackerestraat in Wevelgem. Tijdens het vullen van de chloortanks achteraan buiten het gebouw was een lek van chloor ontstaan. Drie medewerkers werden uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht.

Het chloorlek ontstond als gevolg van een technisch defect aan de chloorinstallatie. Een technicus reageerde alert en kon door gebruik van een stok het lek stoppen, zich uit de voeten maken en de hulpdiensten verwittigen. Hoewel het zwembad nog maar pas geopend was, moesten 14 vroege zwemmers uit het water komen. Zij werden in de hal van het zwembad opgevangen. Twee redders en een technicus werden uit voorzorg naar het ziekenhuis overgebracht voor een medische check-up. De brandweer kreeg versterking van het IGS-team (wat staat voor Incidenten met Gevaarlijke Stoffen).

De brandweerlui benaderden in speciale beschermende (splash-)pakken de tanks en konden het goedje opruimen door gebruik van absorberende doeken.
De brandweerlui benaderden in speciale beschermende (splash-)pakken de tanks en konden het goedje opruimen door gebruik van absorberende doeken.© NDZ

Twee brandweermannen, gehuld in blauwe splashpakken, konden door gebruik van asorbererende doeken alles opruimen. In het gebouw zelf werden ook metingen uitgevoerd, maar die bleven negatief. Door het incident blijft het zwembad alvast tot en met maandag dicht. Ondertussen neemt de gemeente de nodige maatregelen om ervoor te zorgen dat het zwembad spoedig terug de deuren kan openen. Zodra hier duidelijkheid over is, zal dit door de gemeente Wevelgem gecommuniceerd worden. Het gemeentelijk zwembad is verouderd, waardoor recent werd gestart met de bouw van een nieuw zwembad, dat in 2021 zou moeten opengaan. Dat nieuwe zwembad zal zich bevinden op de terreinen van het sportcentrum, langs de kant van de Moorselestraat.

(NDZ)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.