Drie angstige hondjes achtergelaten bij dierenasiel: “Dump hen alsjeblieft niet zomaar”

De drie hondjes - een mannetje, vrouwtje en puppy - werden achtergelaten in roestige benches. (gf)
Olaf Verhaeghe

Onbekenden hebben in de nacht van zaterdag op zondag drie jack russels gedumpt bij de Kringloopwinkel in Zwevegem. Buurtbewoners zagen de drie hondjes, die in roestige kooien opgesloten waren, en brachten hen naar dierenasiel De Leiestreek.

“Het gaat om een mannetje, een vrouwtje – allebei ongeveer zo’n twee jaar oud – en een puppy van om en bij negen maanden”, zegt Veerle Debaillie van het dierenasiel. “De hondjes waren erg bang, hadden schurft en hadden alledrie ook heel lange nagels. Dat doet ons vermoeden dat ze vaak in hun bench opgesloten zaten.” De drie kregen intussen de nodige behandelingen tegen de ziekte en moeten nog enkele dagen in quarantaine verblijven.

“Wie hen hier achterliet? Geen idee. Op de camerabeelden van de Kringloopwinkel zie je zondagochtend rond 4.30 uur een grote auto oprijden, heel snel uitstappen en de honden achterlaten. Maar het is onmogelijk om iemand of de nummerplaat te herkennen”, aldus Veerle nog, die nog een oproep doet om geen dieren zomaar op straat achter te laten. “Breng ze binnen bij ons, praat met het dierenasiel. Maar dump hen alsjeblieft niet. Niemand wint daar iets mee, al zeker de dieren niet Woensdagmiddag nog hebben we extreem magere twee honden in Kortrijk gered. En het aantal kittens is bijna niet bij te houden.” De drie hondjes kregen nog geen naam en zullen binnenkort beschikbaar zijn voor adoptie. (OV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier