Doek valt definitief over Gits Kermis

Het thema 'gangsteren in stijl' wordt vooruitgeschoven naar volgend jaar. © EV
Redactie KW

In januari stelde een vernieuwd Kermismaandagcomité heel enthousiast het thema voor. Gits zou dit jaar ‘gangsteren in stijl’. Begin juli verkochten ze nog bloemetjes om de kas te spijzen. Toen hoopte het comité op een ‘light kermis’. Vandaag kwam dan definitief het bericht: geen Gits Kermis dit jaar.

“Conform de beslissingen door de gemeente Hooglede moet ook het kermismaandagcomité elke organisatie op de maandag van de kermis annuleren. Maar we beginnen nu al te denken aan een waardige editie in 2021. We danken ook iedereen die ons gesteund heeft tijdens de bloemenverkoop. Deze bijdrage zal ten volle gebruikt worden voor kermismaandag”, klinkt het bij het comité.

Voor veel Gitsenaars is de kermis één van de hoogtepunten in het jaar en zal het even slikken zijn. Er is echter ook overal begrip, de gezondheid primeert. Er werd al opgeroepen om de Gitse vlaggen, die traditioneel tijdens het kermisweekend uitgehangen worden, nu al uit te hangen om te tonen dat de Gitsenaars elkaar steunen in moeilijke tijden.

Het thema ‘Gits gangstert in stijl’ wordt doorgeschoven naar 2021 om er dan een topeditie van te maken.

(EV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier