Djody en Youry klaar om te strijden voor titel Prins Carnaval

Djody Ryckeghem en Youry ‘Guppy’ Vandamme zullen op zaterdag 4 maart strijden om de titel van Prins Carnaval van Poperinge. © MD
Laurie Bailliu
Laurie Bailliu Medewerker KW

Op zaterdag 4 maart strijden Djody Ryckeghem en Youry ‘Guppy’ Vandamme om de titel van Prins Carnaval in zaal Maeke Blyde in Poperinge. In 2018 streden voor het laatst twee kandidaten om de titel van stadsprins.

Diederik ‘Ditn’ Vanhee werd in 2020, vlak voor de corona lockdown, verkozen tot Prins Carnaval van Poperinge. Toen was er slechts één kandidaat. Samen met zijn hofmaarschalk Pedro I bleef hij die titel dragen tot een nieuwe prins carnaval verkiezing kon georganiseerd worden. In 2019 en 2020 waren er geen tegenkandidaten tijdens de prins carnaval verkiezing, maar dit jaar zullen twee kandidaten op het podium staan. Op zaterdag 4 maart vanaf 19.30 uur zullen Djody Ryckeghem en Joury ‘Guppy’ Vandamme om zijn opvolger te worden.

Djody of Guppy

Djody Ryckeghem (33) was al drie keer running mate van een prinsen kandidaat en in 2018 deed hij een poging om Prins Carnaval te worden. Het was Stijn Mareco die toen de titel in de wacht sleepte. Dit jaar waagt hij opnieuw zijn kans met zijn broer Djorry als running-mate. Djody is momenteel geen lid van een carnavalsvereniging, maar is wel actief in het Poperingse verenigingsleven zoals zaalvoetbalclub De Hoppeshotters. Ook Youry ‘Guppy’ Vandamme (35) uit Ieper wil stadsprins worden. Zijn running mate is Cyril ‘Krulle’ Carton (42) uit De Klijte. Beide zijn lid van de Poperingse carnavalsvereniging Orde van de Mamboetjess.

Kaarten

Kaarten zijn verkrijgbaar bij de kandidaten en hun running mate. In voorverkoop betaal je 6 euro en aan de deur 7 euro. De avond bestaat uit een voorstelling, algemene proef, supportersproef, muzikale proef en stemming in de zaal. De prins carnaval verkiezing is op zaterdag 4 maart in zaal Maeke Blyde vanaf 19.30 uur. Op zaterdag 11 maart staat de prinses carnaval verkiezing op de agenda in zaal Maeke Blyde met kandidaten Grietje en Babs. Het programma van het Keikoppencarnavalsweekend van donderdag 16 tot en met zondag 19 maart lees je hier.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier