"We kregen zonet richtlijnen door om ook de speelpleinen op het Diksmuidse openbaar domein te sluiten. De stadsdiensten doen hiervoor het nodige", klinkt het in een persbericht. "We hebben de indruk dat iedereen zich vlot neerlegt bij de opgelegde maatregelen en dat iedereen snapt waarom dit zo belangrijk is. We zetten graag onze boodschappendienst extra in de kijker, want die blijkt in Coronatijden een perfect alternatief voor wie liever niet naar de winkel gaat. De boodschappendienst helpt thuiswonende senioren en mensen die omwille van ziekte momenteel moeite hebben om zelf boodschappen te doen. Een vrijwilliger gaat dan voor je naar de winkel."

Je kunt hulp inroepen voor dringende boodschappen, zoals tekort aan medicatie, een bankverrichting of voor wekelijkse inkopen. Bel 051 79 32 80 of mail naar tenpatershove@diksmuide.be om de boodschappendienst aan te vragen. Een vrijwilliger haalt het lijstje op en doet de boodschappen. Je betaalt enkel een kilometervergoeding van 0,3610 euro per km (vanaf huis vrijwilliger tot terugkomst huis vrijwilliger).

Vrijwilligers gezocht

Wie zin heeft om zijn of haar steentje bij te dragen en boodschappen te doen voor wie het nodig heeft? Stuur dan een mailtje naar vrijwilliger@diksmuide.be. "We betalen je onkosten zoals een kilometervergoeding allemaal terug.", aldus het stadsbestuur. "We zorgen ook dat je verzekerd bent. Belangrijke kanttekening. Vrijwilligers mogen niet ouder dan 65 jaar zijn en moeten in goede gezondheid zijn."

Tot slot geeft de stad nog een overzicht mee van de diensten die gesloten zijn: sporthal en familiezwembad De Pluimen, bibliotheek, Dienst toerisme, CC Kruispunt, LDC Ten Patershove, Kadens, gemeentelijke basisonderwijs (wel opvang voorzien).

Er blijven echter ook nog enkele diensten open zoals het recyclagepark. De drie administratieve sites blijven open, maar werken bij voorkeur wel op afspraak. Stadhuis, Grote Markt 6. Surf naar https://www.diksmuide.be/identiteit-en-bevolking om online een afspraak te maken of bel 051 79 30 00, Administratief centrum, Heernisse 6. Bel 051 79 30 05 of mail de betrokken dienst voor een afspraak, Sociaal Huis, IJzerheemplein 4. Bel 051 793 793 of mail sociaal.huis@diksmuide.be voor een afspraak.

De burgemeester besliste deze ochtend dat het paasprogramma sterk afgeslankt wordt. We behouden voorlopig enkel de etalagewedstrijd en tot nader orde ook de Paasfoor zelf. Alle andere programma's annuleren we. Dit gaat om volgende zaken: paaseizwemmen, Waar is Pieter Konijn?, paasvertellingen, paaseierenraap, paasaperitief, Pasen in de cinema, Tuin@markt. (API)

"We kregen zonet richtlijnen door om ook de speelpleinen op het Diksmuidse openbaar domein te sluiten. De stadsdiensten doen hiervoor het nodige", klinkt het in een persbericht. "We hebben de indruk dat iedereen zich vlot neerlegt bij de opgelegde maatregelen en dat iedereen snapt waarom dit zo belangrijk is. We zetten graag onze boodschappendienst extra in de kijker, want die blijkt in Coronatijden een perfect alternatief voor wie liever niet naar de winkel gaat. De boodschappendienst helpt thuiswonende senioren en mensen die omwille van ziekte momenteel moeite hebben om zelf boodschappen te doen. Een vrijwilliger gaat dan voor je naar de winkel." Je kunt hulp inroepen voor dringende boodschappen, zoals tekort aan medicatie, een bankverrichting of voor wekelijkse inkopen. Bel 051 79 32 80 of mail naar tenpatershove@diksmuide.be om de boodschappendienst aan te vragen. Een vrijwilliger haalt het lijstje op en doet de boodschappen. Je betaalt enkel een kilometervergoeding van 0,3610 euro per km (vanaf huis vrijwilliger tot terugkomst huis vrijwilliger).Wie zin heeft om zijn of haar steentje bij te dragen en boodschappen te doen voor wie het nodig heeft? Stuur dan een mailtje naar vrijwilliger@diksmuide.be. "We betalen je onkosten zoals een kilometervergoeding allemaal terug.", aldus het stadsbestuur. "We zorgen ook dat je verzekerd bent. Belangrijke kanttekening. Vrijwilligers mogen niet ouder dan 65 jaar zijn en moeten in goede gezondheid zijn."Tot slot geeft de stad nog een overzicht mee van de diensten die gesloten zijn: sporthal en familiezwembad De Pluimen, bibliotheek, Dienst toerisme, CC Kruispunt, LDC Ten Patershove, Kadens, gemeentelijke basisonderwijs (wel opvang voorzien). Er blijven echter ook nog enkele diensten open zoals het recyclagepark. De drie administratieve sites blijven open, maar werken bij voorkeur wel op afspraak. Stadhuis, Grote Markt 6. Surf naar https://www.diksmuide.be/identiteit-en-bevolking om online een afspraak te maken of bel 051 79 30 00, Administratief centrum, Heernisse 6. Bel 051 79 30 05 of mail de betrokken dienst voor een afspraak, Sociaal Huis, IJzerheemplein 4. Bel 051 793 793 of mail sociaal.huis@diksmuide.be voor een afspraak.De burgemeester besliste deze ochtend dat het paasprogramma sterk afgeslankt wordt. We behouden voorlopig enkel de etalagewedstrijd en tot nader orde ook de Paasfoor zelf. Alle andere programma's annuleren we. Dit gaat om volgende zaken: paaseizwemmen, Waar is Pieter Konijn?, paasvertellingen, paaseierenraap, paasaperitief, Pasen in de cinema, Tuin@markt. (API)