Digitale lessen bij ‘t Saam in Diksmuide

Directeur Bart Laleman. (foto ACK)
Redactie KW

Vanaf vandaag, maandag 16 maart, blijven zowel leerlingen als leerkrachten van beide campussen van ‘t Saam Diksmuide thuis. ” ‘t Saam Diksmuide vervult sinds vele jaren een trekkersrol in verband met de digitalisering op school. In ‘t Saam Diksmuide beschikt immers elke leerling én leerkracht vanuit de school over een eigen laptop (pendevice)”, weet Bart Laleman, directeur ‘t Saam campus Cardijn.

“Alle lessen in ‘t Saam Diksmuide zullen vanaf vandaag online gebeuren via Teams. Daarvoor zal iedere leerkracht de lessen voor de komende weken inplannen, met de bedoeling dat de leerkracht evenveel tijd voorziet per lesreeks als wanneer ze effectief voor de klas zouden staan. De leerkracht maakt een instructiefilmpje van de lesreeks. Wanneer de leerling iets niet begrijpt of problemen heeft met bepaalde oefeningen, dan kan die via de chatfunctie van Teams rechtstreeks vragen stellen aan de leerkracht. Elke zondagavond moeten de leerlingen alle lessen verwerkt hebben van de voorbije week en moeten alle oefeningen en opdrachten gemaakt zijn en ingediend zijn. Nadat de oefeningen ingediend zijn, bezorgt de leerkracht de leerlingen een correctiemodel zodat ze de oefeningen kunnen verbeteren. “

Op het einde van een lessenreeks worden oefeningen of een kleine online toets (via forms) voorzien over de leerstof. Een perfecte oplossing zowel voor leerling als leerkracht. (ACK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier