Dieven roven machines uit Nicolas’ bestelwagen

Nicolas Soete heeft er het raden naar hoe dieven zijn bestelwagen open kregen. © AVH
Arno Van Haverbeke
Arno Van Haverbeke Medewerker KW

De dag begon afgelopen maandag niet goed voor Nicolas Soete en zijn personeel. Toen ze de bestelwagen wilden inladen, troffen ze die halfleeg aan. Wellicht stalen dieven vrijdagavond 24 augustus alle machines en inboedel uit de wagen. Voorlopig is er nog niets duidelijk over de omstandigheden van de diefstal.

“Er is niets van schade aan de deuren te zien. Ik heb echt geen idee hoe ze de hele inboedel hebben kunnen meenemen. Het gaat bijna om 9.000 euro”, vertelt Soete. Zijn personeel kwam vrijdagavond rond 18 uur thuis, Soete zélf arriveerde rond middernacht thuis: “Ik zag een bosmaaier naast de aanhangwagen liggen, wat op zich al opmerkelijk is. Maar toen heb ik die gewoon aan de kant gelegd en me verder geen zorgen gemaakt.” Op zondag verreed Soete de bestelwagen nog: “Toen ik hem startte, kwam er een melding op het dashboard dat er een deur open stond. Ik heb toen mijn achterdeur gewoon dichtgedaan zonder er in te kijken, want zonder de deur dicht te doen kan ik die wagen niet sluiten.”

Zware investering

Maandagmorgen maakte het personeel van Soete alles in gereedheid om een dag te gaan werken op verplaatsing.

“Minstens de helft van het materiaal in de bestelwagen was verdwenen. Die dag konden we nog wel wat ander werk doen, maar in de namiddag moest ik al naar de winkel en heb ik alles nieuw moeten kopen, opnieuw een zware investering. Het meest vervelende is dat ze dat nu nog eens kunnen doen. Anders moet ik elke keer al mijn materiaal de auto in- of uitladen. Daarnaast weten ze nu ook dat alles nieuw is, voor hetzelfde geld komen ze in de volgende weken terug.”

Soete hoorde al eens rond in Ursel en omstreken, want ook daar zijn bestelwagens leeggeroofd. “De officiële aangifte moet ik nog doen, maar als je weet dat er diezelfde nacht nog in twee bestelwagens werd ingebroken, dan kan het wel zijn dat meer mensen wat gezien hebben. Mijn vriendin kwam thuis om 22 uur en heeft niets opgemerkt, ik ken de mensen van Club 54 daar rechtover best goed en ook daar hebben ze niets gezien. Ik heb er echt geen idee van hoe dit kon gebeuren.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier