Dienst Publieks- en Burgerzaken iedere dinsdagavond open

Vanaf dinsdag hoef je geen afspraak meer te maken om naar het gemeentehuis van Wingene te komen. © NS
Redactie KW

Vanaf dinsdag 1 september is de gemeentelijke dienst Publieks- en Burgerzaken toegankelijk van 16 tot 19 uur. Deze avondopening is een aanvulling op de wekelijkse weekendopening op zaterdagochtend.

Wanneer inwoners een nieuwe identiteitskaart nodig hebben, of hun adres willen laten wijzigen en bepaalde aangiftes willen doen dan kunnen zij terecht bij de Dienst Publieks- en Burgerzaken in het gemeentehuis. Deze dienst is niet altijd open en voor veel mensen die uit werken zijn, brengt dat vaak problemen met zich mee. Voortaan zal de dienst open zijn op dinsdagavond.

We spelen al langer met het idee om een avondopening voor onze inwoners te organiseren en namen dit ook op als doelstelling in ons meerjarenplan”, verduidelijkt schepen van Burgerzaken Ann Mesure. “We stellen immers vast dat heel wat bezoekers vaak ‘s morgens vroeg naar het werk of op woensdagnamiddag na hun werk in allerhaast passeerden om hun burgerzaken af te handelen.”

Vlotte bediening

De avondopening op dinsdag is een aanvulling op de wekelijkse weekendopening op zaterdagochtend.” Wij hebben veel geleerd uit de tijdelijke sluitingsperiode door de komst van het coronavirus”, vult schepen van Dienstverlening Brecht Warnez aan. “Het werken op afspraak op bepaalde tijdstippen is daar een goed voorbeeld van. Door op zaterdagvoormiddag en dinsdagavond op afspraak te werken, vermijden we op deze drukke momenten lange wachtrijen en garanderen dat iedereen vlot bediend wordt. Niet onbelangrijk voor inwoners die minder tijd hebben en ‘s avonds of tijdens het weekend willen langskomen”.

Digitaal loket

Naast de persoonlijke dienstverlening is het digitaal loket via http://www.wingene.be/eloket nog steeds van dienst. Deze dienst wordt verder uitgebreid alsook de avondopening naar andere diensten toe.

Bij de Dienst Publieks- en Burgerzaken kan je zonder afspraak langskomen tijdens de weekdagen van 8.30 uur tot 12 uur en op woensdagnamiddag van 13 uur tot 17 uur. Op afspraak kan dit nu op dinsdagavond tussen 16 en 19 uur en op zaterdagvoormiddag tussen 9 en 12 uur. Een afspraak maken kan via www.wingene.be/afspraken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier