Derde editie garageverkoop Nieuwenhove kan op veel bijval rekenen

© (Foto GST)
Redactie KW

De garageverkoop op zondag in de wijk Nieuwenhove Oostkamp heeft met zijn derde editie op heel wat bijval kunnen rekenen , zowel bij de deelnemers als bij de bezoekers.

Het was rekenen, puzzelen en vooral afspreken met de deelnemers als met de gemeente Oostkamp om alles coronaproof te maken”, weet Nathalie Vandendriessche van Nieuwenhove leeft te vertellen. “Maar het coronaverhaal is een zegen gebleken voor de garageverkoop. Alles moest herbekeken worden. Er werd een route uitstippelen waardoor we de bezoekers langs alle deelnemers konden sturen en daardoor hebben we op geen enkele plaats een teveel mensen op een plaats gekregen. Het speelse element van de zoektocht met de daaraan gekopppelde prijzenpot maakte dat de meesten de volledige route ook hebben afgewerkt. ” Reeds om 7 uur reden de eerste bezoekers met de wagen rond om een kijkje te nemen of hier en daar toch geen kleine schat te vinden was. Later waren het vooral inwoners zelf die te voet of met de fiets er een gezellige dag uit van maakten.

Zo ook Bert Vandenbussche met zijn gezin. “Het is een leuk initiatief, geestig en vooral, we stoppen regelmatig om hier en daar een babbeltje te slaan. We wonen in Nieuwenhove en nu leren we andere mensen kennen want om gewone dagen zie je wel eens iemand in zijn tuin werken maar nu zit gewoon iedereen in de voortuin en is er tijd voor sociaal contact weliswaar op afstand.” Ook Gerda Decorte uit de Guldensporenstraat was tevreden met de garageverkoop. “We doen voor de eerste keer zelf mee en we hebben er dan maar met onze bubbel een gezellig samenzijn van gemaakt met een drankje en een hapje. De bezoekers kwamen wel iets later bij ons maar we liggen dan iets meer naar het einde van de wandelroute en zagen in de namiddag dan toch meer mensen passeren. Alles bij alles een puike prestatie van het buurtcomité.”

88 inwoners hadden ingeschreven om en hun overbodige spulletjes te koop aan te bieden in hun voortuin of garage. Op drie plaatsen was er door de organisatie animatie voorzien. Zo traden de dames van buikdansgroep Ameena op, was er een muzikale rustplaats met optredens van Voice en Kaba. In zijn garage had Jacques Vanhoutte zijn keyboard opgesteld om samen met Michel Monte in de namiddag de bezoekers te verrassen met meezingers, beiden treden normaal op als Michel & The Woodies.

(GST)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier