Dement vzw krijgt prijs cultuurraad Oostende

V.l.n.r. Agnes Huwel van de cultuurraad, schepen van Cultuur Bart Plasschaert, Kurt Verheggen van vzw Dement en Antoon Catteeuw van de Cultuurraad. © ML
Redactie KW

In het CC De Grote Post werd vrijdagavond de prijs cultuurraad 2015 uitgereikt aan de erfgoedvereniging vzw Dement Oostende.

De vzw Dement werd voorgedragen voor deze prijs door Heemkring De Plate, de vzw Hypodroomwijk en de Oostendse gidsenkring Lange Nelle. De erfgoedvereniging haalde het op Vrijstaat O., Radio amateur Club Oostende, Sonja Decraemer en het duo Michaël Vancraeynest en Dirk Ooms. De erfgoedvereniging is er in de voorbije 10 jaar in geslaagd om de bedreiging van het bouwkundig erfgoed bovenaan de politieke agenda te plaatsen en de bevolking te sensibiliseren voor die problematiek.

Vuurpijl

Een aantal stedenbouwkundige dossiers wist de vzw van de sloopwoede te redden, zelf reikte ze al diverse keren haar ‘gouden Pand ‘ uit voor geslaagde renovaties van niet beschermde panden. Ze werkte ook mee aan verschillende wandelbrochures inzake erfgoed. Vrij recent won ze ook de culturele Vuurpijl van de Perskring Oostende omwille van haar strijd voor het onroerend erfgoed. Woordvoerder van de vzw Kurt Verheggen mocht het bronzen beeldje ‘torso’ van wijlen August Michiels ontvangen uit handen van Antoon Catteeuw van de cultuurraad.

(ML)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier