De Wingerd/De Zon uit Ingelmunster zwaait turnjuf Martine uit

Martine in de turnzaal van De Wingerd/De Zon, die een opknapbeurt ondergaat. (foto FODI)
Redactie KW

Dinsdag 30 juni is de laatste schooldag van Martine Geldhof in De Wingerd/De Zon. Ze werkte 41 jaar als turnjuf.

Martine is afkomstig van Ingelmunster en woont met haar gezin in Meulebeke. Haar carrière begon met verschillende tijdelijke opdrachten. “Ik gaf in heel wat scholen les, in Dentergem, Wakken, Izegem en Waregem. In die tijd was er een hoge werkloosheid. Het was niet eenvoudig om als leerkracht lichamelijke opvoeding aan de slag te geraken. In november 1979 begon ik in het buitengewoon onderwijs De Zon in Ingelmunster als leerkracht algemene en sociale vorming. Later kwam ik terecht in De Wingerd én De Zon als leerkracht lichamelijke opvoeding. Ik gaf les aan alle leerjaren. In al die jaren heeft het onderwijs veel veranderingen ondergaan. Ook kinderen zijn veel mondiger geworden, maar dit ervaar ik niet per se als negatief. Kinderen komen zelf op voor hun rechten en dat is goed”, zegt Martine.

“Ik gaf altijd graag turnles en probeerde veel variatie en actie in mijn turnlessen te steken. Ik ondervond weinig problemen met niet-gemotiveerde kinderen. Integendeel, de kinderen keken er naar uit om te bewegen. Ze moeten hun energie kwijt. Mijn doel was om kinderen zelfstandig te laten worden met een positieve levensvisie.”

De Salto’s

Op 30 juni sluit Martine haar laatste schooldag af met een receptie voor beide teams van De Zon en De Wingerd op de speelplaats van De Wingerd. Op 1 juli is ze officieel met pensioen. “Ik zal me zeker niet vervelen. Ik ga zorgen voor mijn twee kleinkinderen Laure en Lena, fietsen, tuinieren, lekker koken, op bezoek in Maria Rustoord waar zowel mijn moeder als schoonmoeder verblijven”, somt ze op. “Mijn liefde voor turnclub De Salto’s blijft. Ik train verder met de wedstrijdgymnasten en hoop met hen nog mooie resultaten te behalen op Vlaamse kampioenschappen.” (Patrick D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier