De Mandelrakkers zoeken monitoren voor de zomerspeelpleinwerking in Oostrozebeke

(foto CLY)
Redactie KW

De Mandelrakkers zijn volop bezig met de organisatie van de zomerspeelpleinwerking. Het is immers belangrijk om nu al uit te kijken naar voldoende monitoren om de kinderen op te vangen. “Geen gemakkelijke opdracht”, weet hoofdverantwoordelijke Lisa Marie Verhue.

Tijdens de eerste vier weken van juli en de laatste twee weken van augustus wordt er speelpleinwerking ingepland in Oostrozebeke. Per week zijn er minstens twaalf monitoren nodig. Op dit moment is speelpleinwerking De Mandelrakkers dan ook al volop op zoek naar helpende handen. “De tijd dat jongeren in de rij stonden voor een job bij de speelpleinwerking is allang voorbij. De meeste studenten die een vakantiejob willen doen, kunnen die vrij makkelijk vinden bij de lokale bedrijven. Bovendien zijn deze ook veel beter betaald”, klinkt het.

“We plannen enkele speciale activiteiten zoals een driedaagse naar de Gavers”

“Wie kiest om zich in te zetten voor de speelpleinwerking doet dat vooral uit idealisme of omdat hij/zij graag met kinderen werkt. Wij gaan actief op zoek naar monitoren. Iedereen is welkom vanaf 16 jaar, ook wie niet in het bezit is van een monitorenbrevet. Wie over zo’n brevet beschikt, kan wel meer verdienen. Wij hopen toch een twintigtal jongens en meisjes warm te kunnen maken voor de komende speelpleinwerking.”

Locaties

Lisa Marie Verhue stipt nog aan dat de ploeg monitoren een goede accommodatie ter beschikking heeft om een boeiende speelpleinwerking mogelijk te maken. “We kunnen gebruikmaken van de groene long als buitenluchtspeelplein, de sporthal en de Mandelroos bij slecht weer en voor bosspelen trekken we naar Ooigembos. Daarnaast plannen we ook enkele speciale activiteiten zoals een driedaagse naar de Gavers in Harelbeke. Dit wordt een soort minikamp voor de kinderen. Bij heel mooi en warm weer voorzien we ook voorzien enkele zwempartijen. Daarvoor trekken we dan met de bus naar Waregem. Heel belangrijk is ook de slotshow op 28 augustus waarop alle kinderen en de monitoren optreden voor de ouders. Op die dag voorzien we ook in een hapje en een drankje”, geeft Lisa Marie al mee.

De speelpleinwerking is bedoeld voor kinderen vanaf 2,5 jaar tot 12 jaar. Deelnemen kost 3 euro per dag of er kan ook een tienbeurtenkaart aangekocht worden voor 25 euro. Goed om te weten tot slot is dat enkele van de monitoren ook eigenaar zijn van een EHBO-brevet.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier