De Korte Keten Kaart-actie wordt met een jaartje opgeschoven

De Korte Keten Kaart-actie kan dit jaar niet doorgaan. © NS
Redactie KW

De Korte Keten Kaart-actie, waarmee leuke prijzen te verdienen zijn, vindt dit jaar niet plaats door de coronamaatregelen. Toch wil de gemeente haar inwoners blijven aanmoedigen om lokaal te kopen.

De gemeente Wingene is al enkele jaren officieel erkend als FairTrade Gemeente. Traditiegetrouw organiseert de trekkersgroep in mei en juni een Korte Keten Kaart-actie. “Maar in de huidige omstandigheden is het niet aangewezen om te werken met spaarkaarten en stickers“, vertelt schepen van Noord-Zuid en Land- en Tuinbouw Hedwig Kerckhove. “Daarom slaan we deze actie een jaartje over, maar dit wil niet zeggen dat we de promotie van de korte keten laten vallen. Onze lokale landbouwers verdienen meer dan ooit een duwtje in de rug. Onze trekkersgroep blijft dan ook iedereen aanmoedigen om duurzame en lokale voeding te kopen.”

Digitale kaart

De gemeente ontwikkelde een digitale kaart waarop de inwoners op een eenvoudige manier de verschillende verkooppunten kunnen terugvinden. Er is ook per verkooppunt meer specifieke informatie te vinden over de producten en het bedrijf. Dit alles kan je vinden via www.wingene.be/korteketen. (NS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.