De Koetsier uit Waregem zet in op takeaway tijdens lockdown: “Met meer keuze”

Uitbaters Ann Desmet en Jan Goossens. (foto EC)
Redactie KW

Jan Goossens en Ann Desmet baten al 28 jaar lang het restaurant De Koetsier uit in de Marcel Windelstraat. Een grote sluiting maakten ze in die lange periode nog nooit mee.

“We hebben dit nog nooit meegemaakt, maar we passen ons natuurlijk aan de huidige situatie aan”, vertelt zaakvoerder Jan Goossens. “Tijdens de twee lockdowns door draaide ons restaurant op 60 procent van zijn capaciteit”, zegt medezaakvoerster Ann Desmet. “Al onze klanten hielden zich aan de verplichte regels waarvoor we zeer dankbaar zijn.”

De Koetsier bevindt zich op een perfecte locatie in Waregem. Als ik het restaurant binnen stap, dan word ik meteen vriendelijk onthaald door Catho Goossens, de dochter van de zaakvoerders. “Tijdens de eerste lockdown deden we ook al aan takeaway, maar dan had je minder keuze dan dat je nu hebt”, zegt Jan Goossens. “De fondue hebben we nog nooit aangeboden als takeaway, maar dit keer doen we het wel. We pasten onze menu ook aan omdat je niet alles kunt opwarmen.”

De Koetsier uit Waregem zet in op takeaway tijdens lockdown:

Het woord succes mogen ze bij De Koetsier zeker in de mond nemen. Ze zagen al vele bestellingen binnenkomen en het scoort beter dan dat ze zelf hadden verwacht. “We hebben de indruk dat mensen begaan zijn met onze sector ofwel dat ze gewoon nood hebben aan een lekkere maaltijd”, zegt Desmet. “We zijn ook matig positief over de huidige zaken. Klagen mogen we niet doen, want dit concept slaat beter aan dan dat we ons ooit konden inbeelden”, vertelt Jan Goossens.

De Koetsier heeft ook iets uniek in de aanbieding voor bedrijven. “We hebben twee boxen gemaakt voor bedrijven, die op deze manier hun werkgevers kunnen bedanken”, opent Catho Goossens. “Dit doen we ter vervanging van de eindejaarsrecepties die waarschijnlijk niet zullen doorgaan. Ons concept is niet alleen bedoeld voor bedrijven, want iedereen kan bij ons terecht voor zo’n pakket. We zijn zeker en vast ook bereid om een box samen te stellen aan de wens van de klant.”

Ik kreeg het volgende takeaway menu voorgesteld: stoofpotje van hert vergezeld van boschampignons, gestoofd peertje, aardappelgratin en witloof. De twee peertjes waren perfect gestoofd en van de aardappelgratin genoot ik al vanaf de eerste hap. Er zit voldoende stoofvlees in het takeawaymenu voor één persoon. Het is een maaltijd die je meteen doet opwarmen in deze koude periode.

De Koetsier, Marcel Windelsstraat 14. Bestellen kan via 056 60 50 63 of dekoetsier.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier