De Haan kiest voor twee ecologische ijspistes

© LB
Redactie KW

De kustgemeente investeert dit jaar opnieuw in twee grote eindejaarsevenementen in Park Potinière en op de markt van Wenduine. Het concept in De Haan blijft behouden, maar ook Wenduine krijgt nu een volwaardige ijspiste. Er werden twee private investeerders aangetrokken om de uitbatingen op te nemen. Schepen Marleen De Soete vreest niet voor concurrentie. “Er is plaats voor twee volwaardige evenementen en op deze manier kunnen ook de handelaars van Wenduine een graantje meepikken van de extra bezoekers.”

De Haan trekt graag voor de ecologische kaart en er werd dit jaar dan ook resoluut gekozen voor twee kunstmatige ijspistes van de firma Glice. De gemeente betaalt 100.000 euro voor de pistes en werkt samen met private investeerders die een evenement op poten zetten in De Haan en Wenduine. In Wenduine komt opnieuw een ijspiste.

Chris van Landeghem van Kantien Royal: “Voor het gemeentehuis van Wenduine komt de ijspiste en aan de overkant een chalet in apres-skistijl. We werken daarnaast een programma uit met themaschaatsen, optredens, kindernamiddagen, winterse culinaire thema-avonden. We werken samen met de lokale handelaars en we zetten in op duurzaamheid.”

In De Haan komt er een verlenging van Winterpret in ‘t Park. Philippe Rysman en Robin Depuydt zorgen opnieuw voor de uitbating. “We hebben enkele kleine wijziging uitgevoerd tegenover vorig jaar. Zo zal de site veel opener zijn en worden er geen hekkens meer geplaatst. We werken opnieuw samen met heel wat lokale handelaars dit voor de standen, maar ook voor een ontbijt op zondagmorgen. We zullen hier ook een feest op poten zetten op oudejaarsavond en de kinderen van De Haan mogen elke zondagochtend gratis komen schaatsen”, licht Robin Depuydt.

De firma Verstraete uit Jabbeke zal de kerstverlichting verzorgen. Ook hier werd de ecologische kaart getrokken. “We zijn voor een volledig nieuw idee gegaan met warme verlichting. We werken met bollen om te verwijzen naar de traditionele kerstsfeer met kerstballen. Er is een uniforme stijl die overal terugkomt met een warm wit licht, afgewerkt met een pinkel voor een sprookjesachtig effect. Enkele stukken zullen in het oog springen zoals een grote haan die bezoekers zal begroeten. Er is hierbij ook rekening gehouden dat de kleuren ook overdag bijdragen aan een gezellige sfeer. We werken enkele met energiezuinige LED-verlichting. Het totaal vermogen voor het ganse grondgebied zal 8543 Watt zijn, wat erg weinig is voor zo’n groot gebied”, licht Sofie Verstraete toe.

(LB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier