Van bij aanvang van de coronatijd werd Labadoux geconfronteerd met de noodzakelijke afgelasting van het festival begin mei. Dit was een lastige, maar begrijpelijke keuze. Hiermee werd de toon gezet voor heel wat festivals die hetzelfde lot waren beschoren.

Niet alleen de festivalsector, maar ook heel de eventsector kreeg het de voorbije maanden erg hard te verduren. Labadoux wil dan ook solidair zijn met alle acties die het belang van de eventsector in de verf zetten, zoals bijvoorbeeld de 'Sound of Silence'.

"Meer dan ooit hebben we de voorbije zomer gevoeld dat festivals in ons land een heel belangrijke sociale waarde hebben", zegt festivalorganisator Carl Windels van Labadoux.

Mega-tentluifel van 65 meter

Met 'Labadoux Bubbelt' wil Labadoux haar verantwoordelijkheid nemen en haar nek uit steken om nog iets te organiseren. "Hiermee willen we een forum geven aan de artiesten, die terug op een podium willen staan. Daarnaast willen we graag een aanbod leveren naar ons trouw Labadoux-publiek. We doen dit natuurlijk in coronaveilige omstandigheden. Per dag kunnen 400 bezoekers intekenen om drie concerten te beleven, die plaatsvinden op de festivalweide langs de Trakelweg, waar voor de gelegenheid een mega-tentluifel wordt opgezet van 65 meter lang."

Wie tickets bestelt, doet dit online en koopt zijn zitplaatsen in bubbels. "Zo worden ook de stoelen ingedeeld in de tent. Ter plaatse kan een biertje, wijntje, frisdrank of warme drank worden besteld en wie het koud of hongerig heeft in deze oktoberdagen kan bij een van de foodtrucks terecht om zijn maag te spijzen. Op vrijdag en zaterdag gaan de concerten 's avonds door, op zondag starten die op de middag en we sluiten af in de vooravond."

"In het totaal staan er negen groepen op de planning. Het worden iedere dag bekende en minder bekende Belgische artiesten", besluit Carl. (PADI)

Alle info: www.labadoux.be.

Van bij aanvang van de coronatijd werd Labadoux geconfronteerd met de noodzakelijke afgelasting van het festival begin mei. Dit was een lastige, maar begrijpelijke keuze. Hiermee werd de toon gezet voor heel wat festivals die hetzelfde lot waren beschoren. Niet alleen de festivalsector, maar ook heel de eventsector kreeg het de voorbije maanden erg hard te verduren. Labadoux wil dan ook solidair zijn met alle acties die het belang van de eventsector in de verf zetten, zoals bijvoorbeeld de 'Sound of Silence'."Meer dan ooit hebben we de voorbije zomer gevoeld dat festivals in ons land een heel belangrijke sociale waarde hebben", zegt festivalorganisator Carl Windels van Labadoux.Met 'Labadoux Bubbelt' wil Labadoux haar verantwoordelijkheid nemen en haar nek uit steken om nog iets te organiseren. "Hiermee willen we een forum geven aan de artiesten, die terug op een podium willen staan. Daarnaast willen we graag een aanbod leveren naar ons trouw Labadoux-publiek. We doen dit natuurlijk in coronaveilige omstandigheden. Per dag kunnen 400 bezoekers intekenen om drie concerten te beleven, die plaatsvinden op de festivalweide langs de Trakelweg, waar voor de gelegenheid een mega-tentluifel wordt opgezet van 65 meter lang."Wie tickets bestelt, doet dit online en koopt zijn zitplaatsen in bubbels. "Zo worden ook de stoelen ingedeeld in de tent. Ter plaatse kan een biertje, wijntje, frisdrank of warme drank worden besteld en wie het koud of hongerig heeft in deze oktoberdagen kan bij een van de foodtrucks terecht om zijn maag te spijzen. Op vrijdag en zaterdag gaan de concerten 's avonds door, op zondag starten die op de middag en we sluiten af in de vooravond." "In het totaal staan er negen groepen op de planning. Het worden iedere dag bekende en minder bekende Belgische artiesten", besluit Carl. (PADI)