Damiaanactie en Missie en Solidariteit slaan handen in elkaar voor zoektocht in Hooglede

(foto JT) © (foto JT)
Redactie KW

Op zondag 28 april slaan Damiaanactie en Missie en Solidariteit Hooglede-Gits de handen in elkaar om het goede doel te steunen. Die namiddag kan je vanaf 13 uur terecht in zaal Geitenhove om in te schrijven voor een fotozoektocht met de fiets. De opbrengst gaat naar projecten in derdewereldlanden waarvoor Hoogledenaars zich inzetten.

“We organiseren een fietstocht tussen de pittoreske kapelletjes van Hooglede en Gits”, vertelt Morgane Six. “Aan de fietstocht is ook een zoektocht gekoppeld. Herken foto’s op deze locaties en beleef vooral veel fietsplezier.”

Beloning

“De gezinsfietstocht is zo’n 20 km lang en toegankelijk voor iedereen. Per deelnameformulier bedraagt de deelnameprijs zes euro. De antwoordformulieren moeten voor 18 uur binnengebracht worden in zaal Geitenhove. Voor de meest ijverige speurders is er een beloning voorzien.”

“Niet-sportievelingen kunnen in zaal Geitenhove terecht voor taarten, koffie en andere dranken. Ook als start of aflsuiter van de fietstocht is dit een aanrader. De taarten worden allemaal geschonken door lokale bakkers die zo het project van Morgane mee willen steunen.”

De opbrengst van deze activiteit gaat naar verschillende projecten in derdewereldlanden. Een ervan is het project van Morgane Six. Morgane is reeds twee keer in Nicaragua geweest via de Damiaanactie. Zij weet welke noden er zijn in dit arme land. De genezing van lepra en TBC-patiënten kost nog altijd heel veel geld. Met de opbrengst hoopt ze terug enkele patiënten een toekomst te geven.

“Met de opbrengst zullen we ook het project van de familie Carpentier steunen”, vervolgt Morgane. “De kinderen van Filip en Marleen Carpentier, Brecht en Kaat, deden in Ghana elk hun stage voor hun specifieke opleiding. Brecht als leraar hout en bouw en Kaat als kleuterleidster. Beiden keerden nadien terug naar Ghana voor een vijftal maanden om er nog vrijwilligerswerk te doen.”

Op bezoek in Ghana

“Filip en Marleen gingen in 2017 zelf naar Ghana om te zien wat hun kinderen daar verwezenlijkt hadden. Ze konden verblijven in een opvanghuis voor straatkinderen en kwamen daar Alfa tegen, een jongeman die van de straat gehaald werd.”

“Alfa heeft de droom om dokter te worden in het ziekenhuis van Kpando, waar er momenteel slechts één dokter aanwezig is. Hij is een zeer intelligente jongeman die met zijn talenten zijn eigen volk wil helpen. Hij volgt momenteel de opleiding tot arts en zit ondertussen in zijn derde opleidingsjaar. We willen hem ten volle steunen in zijn studies zodat hij met kennis en ervaring zijn eigen mensen een degelijke gezondheidszorg kan aanbieden”, klinkt het.

(JT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier