Curieus opent Empty Shop in Izegem voor goede doel

De Empty Shop in de Marktstraat stond toch al goed vol. © Frank Meurisse
Valentijn Dumoulein
Valentijn Dumoulein medewerker KW

Vereniging Curieus pakt komend weekend in een leegstaand pand in de Marktstraat 2 uit met zijn Empty Shop. De winkel is helemaal gevuld met spullen die gedoneerd werden en nu door verkoop voor het goede doel een tweede leven kunnen krijgen.

“The Empty Shop begon als een winkel met lege kasten en kale paspoppen”, vertelt coördinator Justine Hollevoet. “Vorig weekend openden we al eens de deuren, met de bedoeling dat mensen dan hun spullen zouden komen doneren. Die zouden we dan in het weekend van 22, 23 en 24 november allemaal kunnen verkopen. We konden vorig weekend echter al meteen van start gaan met een volle winkel. Er hadden voldoende mensen op voorhand al een voorraad spullen gebracht. Dat succes is uiteraard fijn.”

Wat mensen allemaal in The Empty Shop kunnen vinden? “Een kleedje dat net te klein is geworden, een broek die slechts twee keer uit de kast is gekomen of dat éne stuk speelgoed waar het kindje nooit echt fan van was”, aldus Justine. “Geen tot op de draad versleten afdankertjes, maar gewoon een stuk dat je niet draagt, hoe mooi je het ook vindt. Dat zijn de stukken die in The Empty Shop een plaatsje vinden.”

Drie goede doelen

De opbrengst van de Empty Shop schenkt Curieus aan drie goede doelen: Pamperbank Izegem, Pleegzorg West-Vlaanderen en Rouw en Verlies Vlaanderen. Curieus is een progressieve inspiratiefabriek die wil meebouwen aan een solidaire samenleving. Dat doen ze door initiatieven te geven waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. (vadu)

Wie wil komen snuisteren, kan dat op vrijdag 22 november van 16 tot 21 uur en op zaterdag 23 en zondag 24 november van 9 tot 18 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier