Curieus Izegem speelt voor de Warmste Week

Curieus Izegem organiseert een spellenavond ten voordele van de vzw Victor. (foto Frank) © (foto Frank)
Redactie KW

Curieus Izegem organiseert op zaterdag 7 december ‘Spelen voor de Warmste Week’ in zaal Iso in de Sint-Jorisstraat. “De opbrengst gaat naar de vzw Victor in Roeselare die ambulante zorg verstrekt aan personen met autisme en hun gezin uit onze provincie”, zegt voorzitter Dirk Oplinus.

“Curieus is een progressieve culturele inspiratiefabriek die maatschappelijk geëngageerd durft te zijn en mensen de ruimte geeft om elkaar te ontmoeten en initiatieven te nemen. Curieus gelooft sterk in cultuur, in haar meest diverse en verrassende vorm en heeft een netwerk van enthousiaste vrijwilligers en ambassadeurs. Lokale helden die onze waarden dag in dag uit uitdragen in hun stad, wijk, straat en eigen biotoop”, staat op de website te lezen. Curieus ontstond uit de Centrale voor Socialistisch Cultuurbeleid. De lokale afdeling ‘Curieus Izegem’ neemt regelmatig initiatieven en doet nu ook mee aan ‘De Warmste Week’ van Studio Brussel.

Rostepot

“Meer bepaald ‘Spelen voor de Warmste Week’ en voor de vzw Victor op zaterdag 7 december van 14.30 tot 18 uur in zaal Iso”, aldus Dirk. “We voorzien bordspelen, gezelschapsspelen, volksspelen…. De Spelotheek van de bib zorgt voor 100 gezelschapspelen, de Volksspelenclub van ‘t Elfde Gebod voor volksspelen op tafelmodel en Curieus zelf huurt ook nog tal van macro gezelschapsspelen en andere grotere volksspelen. Je betaalt maar 5 euro en krijgt daar zelfs nog een gratis pannenkoek bovenop. Kinderen onder de 12 jaar mogen gratis binnen als ze vergezeld zijn van een volwassene. En we zetten er die namiddag ook een ‘rostepot’ bij waar iedereen zijn ‘roste eurocentjes in kwijt kan.”

De vzw Victor doet aan eerstelijnszorg en begeleidt mensen met autisme in hun thuissituatie. Vorig jaar nog kocht de vzw de gebouwen van de Liberale Mutualiteit in de Iepersestraat aan. (IB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier